© BELGA

Yannick Ferrera ruikt opnieuw gras bij Waasland-Beveren

Waasland-Beveren is met 22 spelers aan de voorbereiding begonnen. Nieuwkomer Denzel Jubitana trainde meteen mee. Yannick Ferrera stond voor het eerst in acht maanden nog eens op een oefenveld.

kersten steurbaut

Ferrera maakte er op de eerste dag van de voorbereiding al meteen een lange werkdag van. Na een sessie van 45 minuten in de fitness volgde nog een veldtraining van ruim anderhalf uur. In de namiddag moesten de ­spelers nog hun loopschoenen aantrekken. Ferrera had er na zijn ontslag bij KV Mechelen duidelijk opnieuw zin in. De 37-jarige Brusselaar nam op voorhand uitgebreid de tijd om samen met assistent Dirk Geeraerd alle ­kegeltjes op de juiste plaats te zetten.

“Ik sta hier opnieuw met een heel goed gevoel”, sprak Ferrera. “Het is dan ook acht maanden geleden dat ik op een veld heb gestaan.”

Met Denzel Jubitana kwam Ferrera alvast één bekend gezicht tegen. De 19-jarige aanvaller, die zijn opleiding kreeg bij KSK Beveren, werkte een jaar geleden nog onder Ferrera bij KV Mechelen. Hij zette maandagochtend zijn handtekening.

De andere tien nieuwkomers ­kwamen er voor de komst van Ferrera en dus zonder inspraak van de ex- ­trainer van Standard en STVV. “We zullen dus nog even tijd nodig hebben om elkaar te leren kennen en iets op te bouwen”, beseft Ferrera.

Van de elf aanwinsten ontbrak alleen Djihad Bizimana. De 21-jarige ­Rwandees kwam vorige week nog een laatste keer in actie met zijn ex-club en werd er door de fans op feestelijke wijze uitgewuifd. Hij sluit later deze week aan. Aleksandar Boljevic en ­Nana Ampomah pikken in de loop van volgende week in. Tuur Dierckx ­revalideert verder van zijn kruisbandblessure.

Vooral onbekende namen

Wie het lijstje met nieuwkomers overloopt, ziet vooral onbekende ­namen. Teammanager Danny De Maesschalck gelooft echter dat de Waaslanders onder Ferrera de lijn van de eerste ronde van vorig seizoen kunnen doortrekken.

“Het zijn misschien onbekende ­spelers, maar het gaat wel om jongens die bij hun vorige ploeg een vaste waarde waren. In het verleden haalden we jongens die nog moesten doorgroeien. Nu hebben we ook alle spelers live aan het werk gezien. Dat was vroeger niet altijd het geval.”

De Maesschalck wil opnieuw positief voetbal brengen. “We hebben de voorbije jaren gezien dat voetballen vanuit een organisatie niet altijd werkt. We willen vooruit voetballen en punten pakken. Niet ­afwachten tot de punten naar ons ­komen.”

Ondanks de elf nieuwkomers is de transferhonger nog niet gestild. “We willen er sowieso nog een spits, een flankaanvaller en twee doel­mannen bij. En als Angban niet blijft, moeten we ook voor hem een ­vervanger vinden.”

Tegen het einde van de week wil de club in dat dossier meer duidelijkheid.