Sport Voetbal

IN BEELD. Thibaut Courtois en Real Madrid vieren Spaanse titel, Jude Bellingham waagt zich aan dankwoord in het Spaans

In de Spaanse hoofdstad wordt de ‘Koninklijke’ vandaag gehuldigd voor het behalen van de 36ste titel in La Liga. Die titel was al sinds vorige week binnen, maar de viering werd uitgesteld tot na hun Champions League-duel tegen Bayern München.

Sam Vergauwen

Vanochtend mochten spelers en staf de trofee ontvangen van Pedro Rocha, voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie, tijdens een ceremonie achter gesloten deuren. Dat gebeurde op het trainingsveld van de club in Valdebebas. Daarna stapte iedereen de bus op om een bezoek te brengen aan het stadhuis van Madrid. Van daaruit ging het dan naar de iconische Plaza de Cibeles, waar naar goede gewoonte de supporters mee mogen genieten van de viering.

De fans genoten van de viering© AFP

“We zijn erg blij. Je moet van het moment genieten, want je weet nooit wanneer je nog een keer wint. Je krijgt er kippenvel van als je naar Cibeles gaat. Hier heb ik het hele jaar van gedroomd”, aldus verdediger Nacho Fernandez bij Real Madrid TV. Ook Toni Kroos is in de wolken met de 36ste landstitel, een record in het Spaanse voetbal. “We hebben een spectaculair seizoen achter de rug. Het is belangrijk om met de fans te vieren.”

Bellingham wint weer wat harten

Jude Bellingham won in zijn eerste seizoen meteen de landstitel. Met achttien goals in 26 wedstrijden is zijn aandeel in de trofee niet te onderschatten. De Engelsman maakte van de gelegenheid gebruik om aan de supporters te etaleren hoe goed hij de Spaanse taal al onder de knie heeft. Bellingham eindigt zijn speech met de welbekende leuze ‘Hala Madrid’ en zijn gekende viering met de armen wij open.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook succescoach Carl Ancelotti mengde zich in het feestgedruis. Vorig jaar werd een foto gemaakt van de Italiaan met enkele spelers. Daarbij lurkt hij aan een dikke sigaar, terwijl zijn kompanen met een brede smile poseren voor de fotograaf. Het was een beeld dat de wereld rond ging, dus besloot de oefenmeester dat tafereel nog eens over te doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk hieronder meer beelden van de kampioenenviering:

© AFP

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer