© Leo De Nijn

Bellemadam promoot Nationale Vrouwendag

De Mechelse Bellemadam ging op stap om stadsgenoten warm te maken om op 11 november naar de Nationale Vrouwendag te komen. “Nog te veel vrouwen zijn het slachtoffer van allerlei discriminatie”, zo klonk het bij de delegatie, die meer dan duizend flyers uitdeelde.

Leo De Nijn

“Beter dan de bellemadam kunnen we het niet zeggen”, zegt Sofie De Graeve van Furia, vroeger Vrouwen Overleg Komitee. “Vrouwendag trekt elk jaar van stad naar stad. Na negen jaar is de Nationale Vrouwendag te gast in Mechelen. We willen dit blijven doen omdat we er nog lang niet zijn op het vlak van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Denk maar aan de recente actualiteit met de actrices. Seksuele intimidatie is ook een thema dat aan bod komt op 11 november. Maar we doen ook een aantal beleidsaanbevelingen aan het adres van de politici om werk te maken om de bestaande discriminatie op de arbeidsmarkt en de seksuele intimidaties aan te pakken”, vertelt De Graeve.

© Leo De Nijn

De Vrouwendag vindt op zaterdag 11 november plaats in het Scheppersinstituut. Op het programma tussen 13 en 20u panelgesprekken, workshops dansinitiatie, kickboksen rond weerbaarheid of je kan een toneelstuk bijwonen van Mechelse meisjes over hun (intimidatie) ervaringen in de stad.

Nationale Vrouwendag, zaterdag 11 november van 13-20u, Scheppersinstituut, Melaan 16, Mechelen.

www.furiavzw.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER