Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Bye bye wintersportvakantie: "Over 20 jaar is skiën in Alpen niet meer mogelijk." En dit zijn de zware gevolgen

Deze winter zijn de Alpen bedekt met een dikke laag sneeuw en dat zorgt voor euforie bij de lokale horeca en skiliftuitbaters. Maar die vreugde zou wel eens van korte duur kunnen zijn. Volgens wetenschappers zal het klassieke wintertoerisme zoals we dat nu kennen - met Alpijns skiën - over 20 jaar tot het verleden behoren. En dat blijft niet zonder gevolgen.  Voor u. Voor de skiresorts. En voor het milieu.

37 reacties

  • rik pieters

    6 jaar geleden
    dat zeiden ze 15 jaar geleden ook en dit jaar is een topjaar voor skiërs , geen sneeuwkanonnen nodig, er is geen manmade opwarming van de aarde, enkel fluctuaties in het zonnestelsel en extra vervuiling door die verdomde EPB-regelgeving
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Ha , jullie kunnen nog niet één week het weer voorspellen !! Denk niet dat dit gaat gebeuren .Wat zeiden jullie ook al weer ? Door de klimaatverandering meer verdamping , dus meer sneeuw in de winter !! En nu zeggen jullie het omgekeerde . Weten jullie nog wel wat jullie allemaal zeggen ?!? Komt na een tijdje serieus belachelijk over , al dat tegenspreken steeds van jullie zelf !!!
  • delcroix jean-pierre

    6 jaar geleden
    Binnen 50 jaar is de hele mensheid verdwenen.
  • Jens Vranckx

    6 jaar geleden
    maar bij extreme opwarming hoort ook extreme afkoeling, dus in tegendeel.
  • Straight on No way back

    6 jaar geleden
    Ooooo wat jammer, geen decadentie meer in de bergen!