Antwerpse drugsmaffia plaatst zelf opsporingsbericht: “100.000 euro, levend of dood”

© GVA

De Antwerpse drugsmaffia heeft een prijs gezet op het hoofd van M.E., de ­eigenaar van wokrestaurant Mister Noodles in de Abdijstraat. De voormalige acteur wordt ervan beticht 120 kilo cocaïne te hebben gestolen.

Joris Van Der Aa

De 26-jarige M.E., die verdacht wordt in een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen, was de voorbije weken al twee keer het doelwit van een aanslag. Midden juni openden onbekenden het vuur op Mister Noodles, het wokrestaurant dat E. al enkele jaren uitbaat in de Abdijstraat op het Kiel. Meerdere kogels doorboorden de rolluiken en de ruiten van de zaak. Enkele weken eerder werd in Hove ook al de voor zijn huis geparkeerde BMW X5 in brand gestoken.

Kort na de schietpartij maakten onbekenden een vals Facebookprofiel op naam van E. Opvallend is dat daarbij een foto van zijn identiteitskaart werd geplaatst, alsof het een opsporingsbericht betreft. De mededeling bij de foto is minstens even grimmig: “Opgelet!!! DRUGSINVOERDER. 120 KILO COCAINE GESTOLEN. 100.000 euro BELONING, levend of dood. M.E. Alias Crimiclown, alias Glamour Boy. Zoveel mogelijk delen!!”

Of de bedreiging ernstig genomen moet worden, is moeilijk in te schatten. Liquidaties in het drugswereldje worden op voorhand nooit aangekondigd. Anderzijds circuleren er over ‘Mister Noodles’ al langer geruchten dat hij een partij cocaïne zou hebben “geript”, zoals dat in milieu wordt genoemd. En het is bekend dat Nederlandse en Zuid-Amerikaanse drugshandelaars ongenadig hard afrekenen met cocaïnedieven. Zo werd eind 2017 de Antwerpse drugshandelaar Samir El Bartali (29) doodgeschoten in Rotterdam, omdat ook hij ervan verdacht werd een partij cocaïne te hebben gestolen.

© gva

Onder druk zetten

M.E. zou het zekere voor het onzekere hebben genomen en het land zijn ontvlucht. Volgens bronnen in het milieu willen de makers van het bedreigende Facebookprofiel vooral druk uitoefenen op hun doelwit. ­“Misschien willen ze geld zien, misschien willen ze hem verplichten iets voor hen te doen.”

Het Antwerpse parket is op de hoogte van de bedreigingen en “neemt ze mee” in de onderzoeken naar de reeks aanslagen van de voorbije weken en maanden.

Er hangt M.E. ook nog een rechtszaak boven het hoofd. Hij is een van de verdachten in het ‘Makreel’-onderzoek naar de grootschalige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. In het verleden maakte hij ook naam als acteur in de reeks Crimiclowns en in de kortfilm Broeders van Adil El Arbi en Bilall Fallah. In die film speelde hij een drugsdealer die werd doodgeschoten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer