Twee mensen uit een brandende woning gered in het Friese Warns

Nieuws
In de Friese plaats Warns zijn twee mensen uit een brandende woning gered en met rookproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Friese brandweer op X. De brand brak uit in de nacht van maandag op dinsdag. Hij was snel onder controle, maar er was in de woning nog wel veel rook, aldus de brandweer.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 06:04
Afbeelding
beeld anp

De beide bewoners die nog in het huis aanwezig waren, werden met hulp van een dichtbij wonende brandweerman uit de woning gehaald. Ze hadden rook ingeademd en werden door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In de woning was ook een hond aanwezig. Die kon volgens de brandweer gezond en wel naar buiten worden gebracht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Israël bestookt Rafah, kort na nieuw voorstel bestand Gazastrook

Israëlische troepen hebben met tanks en artillerie Rafah in het zuiden van Gaza bestookt, kort nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gemeld dat Israël een nieuw voorstel heeft voor een volledig staakt-het-vuren in de Gazastrook.

Afbeelding

Weer Duitse politicus aangevallen

Weer is een Duitse politicus aangevallen. Het gaat deze keer om de parlementariër Roderich Kiesewetter van de christendemocratische oppositiepartij CDU. De 60-jarige werd belaagd tijdens een verkiezingscampagne in het Zuid-Duitse Aalen.

Afbeelding

Lange rijen op Heathrow Airport Londen door staking grenspolitie

Op Heathrow Airport bij Londen staan lange rijen bij de paspoortcontrole, schrijven Britse media. Medewerkers van de grenspolitie staken drie dagen lang, omdat ze niet blij zijn met veranderingen in hun roosters.

Afbeelding

Carel Copier, eerste drummer van Doe Maar, overleden

Carel Copier, de eerste drummer van Doe Maar, is overleden. De muzikant, die ook actief was als kunstschilder, stierf vrijdag aan de gevolgen van kanker, heeft zijn band Boem3 bekendgemaakt.

Afbeelding

Standbeeld onthuld voor Russische opstandeling Prigozjin

In het Russische Sint-Petersburg is bij diens graf een standbeeld onthuld van de Russische opstandeling Jevgeni Prigozjin, die vorig jaar augustus omkwam bij een vliegtuigongeluk.

Afbeelding

Exitpoll: partij premier Modi wint Indiase verkiezingen

De partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft volgens de exitpoll de verkiezingen gewonnen. Na zes weken sloten zaterdag de laatste stembussen. Zoals verwacht lijkt Modi opnieuw een meerderheid in het parlement te hebben behaald.