Twee mensen uit een brandende woning gered in het Friese Warns

Nieuws
In de Friese plaats Warns zijn twee mensen uit een brandende woning gered en met rookproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Friese brandweer op X. De brand brak uit in de nacht van maandag op dinsdag. Hij was snel onder controle, maar er was in de woning nog wel veel rook, aldus de brandweer.
anp
dinsdag 30 april 2024 om 06:04
Afbeelding
beeld anp

De beide bewoners die nog in het huis aanwezig waren, werden met hulp van een dichtbij wonende brandweerman uit de woning gehaald. Ze hadden rook ingeademd en werden door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In de woning was ook een hond aanwezig. Die kon volgens de brandweer gezond en wel naar buiten worden gebracht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Poetin en Zelensky zien weinig in wapenstilstand tijdens Spelen

Een staakt-het-vuren tijdens de Olympische Spelen tussen Oekraïne en Rusland zal er niet snel van komen. Het idee komt uit de koker van de Franse president Emmanuel Macron en ook de Chinese president Xi Jinping heeft het geopperd.

Afbeelding

Leger Israël meldt hevigste gevechten in Noord-Gaza sinds oktober

Het Israëlische leger noemt de onlangs hernieuwde gevechten in de noordelijke stad Jabalia in Gaza 'misschien wel de hevigste' sinds het uitbreken van de oorlog op 7 oktober.

Afbeelding

Demonstranten verlaten binnenplaats Oudemanhuispoort

De demonstranten die eerder vrijdagmiddag de binnentuin van de Oudemanhuispoort van de Universiteit van Amsterdam hadden bezet met een paar tenten, hebben het terrein weer verlaten. Wel kondigden de demonstranten aan later terug te komen. 'Dit is nog niet het einde.

Afbeelding

UvA doet aangifte tegen betogers, spreekt van intimiderende sfeer

De Universiteit van Amsterdam doet aangifte tegen de demonstranten die vrijdag aan het einde van de middag actie voeren bij de Oudemanhuispoort. Zij hebben zich volgens de universiteit schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en erfvredebreuk.

Afbeelding

Vakbond dreigt met nieuwe staking grenspolitie op Heathrow

Medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen opnieuw te staken op de Londense luchthaven Heathrow. Vakbond PCS kondigt een werkonderbreking van drie dagen aan vanaf 31 mei.

Afbeelding

Adyen en ASML bij verliezers Amsterdamse beurs

Techaandelen waaronder Adyen en ASML waren vrijdag de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs. Deze fondsen leverden in heel Europa aan beurswaarde in na eerdere koersdalingen op Wall Street.