De Duffelse zomerschool focust op taal en wiskunde.© Gemeente Duffel

Duffel komt voor vijfde keer met zomerschool: “Sterke start maken in september”

Duffel -

Het lokaal bestuur van Duffel zet in 2024 haar schouders opnieuw onder de zomerschool. Ook voor deze vijfde editie zal de zomerschool georganiseerd worden in de gemeentelijke basisschool ’t Kofschip.

“De zomerschool is een warm project dat we met het lokaal bestuur ook dit jaar ondersteunen. We focussen er op het inoefenen van taal en wiskunde. Daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte voor spelen en plezier”, vertelt schepen van Onderwijs Lili Stevens (CD&V). “De leerlingen krijgen in onze zomerschool extra tijd, aandacht en oefening. We geloven er sterk in dat een zomerschool voor veel leerlingen helpt om de lange zomervakantie te overbruggen en een sterkere start te maken in september.” 

De zomerschool vindt plaats van 1 tot en met 12 augustus en is volledig gratis. In de voormiddag krijgen de leerlingen in kleine thematische groepjes les in de lokalen van de basisschool. Voor de namiddagactiviteiten sluiten de leerlingen aan bij het rijke aanbod van de speelpleinwerking de Speelkriebel op domein De Locht.

Het team van de zomerschool bestaat uit een groep sterke vrijwilligers die zich voor de zomerschool inzetten. “En daar kunnen we nog steeds extra helpende handen voor gebruiken. Dankzij de inzet van geëngageerde vrijwilligers was de Duffelse zomerschool de laatste jaren telkens een groot succes. De impact van tien dagen zomerschool op de leerlingen is niet te onderschatten, de inzet van de vrijwilligers maakt daarbij dan ook echt het verschil.”

Wie voor deze leerlingen mee het verschil wil maken mag contact opnemen met het Huis van het Kind, die de organisatie van de zomerschool ondersteunt. Dat kan via huisvanhetkind@duffel.be.

Deelnemen aan de zomerschool kan op advies van de zorgteams van de Duffelse lagere scholen. Zij informeren aan het einde van het schooljaar de ouders van leerlingen die de extra ondersteuning goed kunnen gebruiken. Ouders die zelf vermoeden dat hun kind de ondersteuning van de zomerschool kan gebruiken, vragen dan ook best eerst het advies aan de school van hun kind. (HB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners