Ingestorte tent op Wintersalon heeft zware gevolgen: doek valt voor organisator Markt Events

De handelsrechtbank in Turnhout sprak dinsdag het faillissement uit van de vzw Markt Events. Dat betekent het definitieve einde van de vereniging die enkele jaren de kerstmarkt in Turnhout organiseerde.

bvdl

Het doek is definitief gevallen voor de vzw Markt Events uit Turnhout. De rechtbank sprak dinsdag het faillissement van de vereniging uit op vraag van schuldeisers. Meester Benny Backx is als curator aangesteld. Het faillissement betekent het definitieve einde van de vzw die al een tijdje niet meer actief was. Markt Events was vooral bekend van de organisatie van de ­Wintermarkt op de Grote Markt in Turnhout met een ijspiste, overdekte tent en drankstanden in chalets. Sinds 2016 paste de stad Turnhout het concept aan en greep Markt Events naast de organisatie van het eindejaars­gebeuren.

Op 27 december 2014, toen Markt Events nog wel de Wintermarkt organiseerde, sloeg het noodlot toe toen de overkapping instortte onder het gewicht van de sneeuw. Er raakte niemand gewond, maar de kerstmarkt werd enkele dagen stilgelegd en ging daarna verder in openlucht. De rechtbank heeft nadien de vzw samen met de ijspistebouwer verantwoordelijk gesteld voor het instorten van de tent. Door deze uitspraak kwam de vzw verder in financiële moeilijkheden, met een faillissement als resultaat.

“De vzw bestond nog wel op papier, maar de activiteiten lagen al geruime tijd stil”, reageert Guy Van der Stuyft van Markt Events. “Het faillissement van de vzw kwam niet onverwacht.”