© AFP

Thibaut Courtois krijgt (voorlopig) niet de nummer één bij Real, geen basisplaats in La Liga-opener

Real Madrid opent zondagavond zijn seizoen met een thuiswedstrijd tegen Getafe. De grote vraag was wie tussen de Madrileense palen zal staan: Keylor Navas of Thibaut Courtois? De Costa Ricaan wint de eerste strijd.

vtvn

Real-trainer Julen Lopetegui zaaide al twijfel over wie zijn doelman wordt voor de openingswedstrijd van La Liga. “Er is geen magische formule, we moeten het elke week bekijken”, zei de Spanjaard. “We zullen op elke willekeurig moment zien wie het beste voor het team is. We hebben twee uitstekende doelmannen en ook nog anderen.”

Marca meldde zondag dat Navas in doel zal staan tegen Getafe en dus niet Courtois. De reden is volgens de Spaanse krant dat de Rode Duivel pas tien dagen geleden werd voorgesteld en bovendien wat last had van de knie. Lopetegui vindt het daarom een té groot risico om Courtois meteen op te stellen.

En zo geschiedde. Courtois neemt tegen Getafe plaats op de bank. De beste doelman van het WK kreeg bovendien het nummer 25 toebedeeld van de Koninklijke, terwijl Navas nummer één behoudt en Kiko Casilla met nummer 13 speelt. Die rugnummers zijn echter nog niet definitief, want pas op 1 september moet Real de rugnummers formeel bevestigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal