Luc Aerts was van 2007 tot 2018 burgemeester. In oktober duwt hij de lijst van NU2960.© rr

Voormalig burgemeester Luc Aerts (64) duwt lijst nieuwe politieke beweging NU2960

Brecht -

De volledige kandidatenlijst maakt NU2960 bekend op woensdag 8 mei, maar nu al kondigt huidig schepen en voorzitter van het bijzonder comité Luc Aerts (CD&V) aan dat hij zich opnieuw verkiesbaar stelt in Brecht op 13 oktober. Hij duwt de lijst.

Elke Lamens

Luc Aerts was vanaf begin 2007 tot eind 2018 burgemeester van Brecht. Momenteel zetelt hij als schepen van Onderwijs en Sociale Zaken en als voorzitter van het bijzonder comité in de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn. “Zowel in 2012 als in 2018 behaalde ik de meeste voorkeurstemmen. Voor NU2960 betekent dit een enorme opsteker”, meent Aerts.

“Het is aan alle inwoners van Brecht om in oktober een belangrijke keuze te maken. Wij moeten opnieuw vooruit met onze gemeente, want stilstaan is achteruitboeren. Er zijn nog te veel dossiers die al jarenlang om een oplossing smeken. Om er enkele op te noemen: een dienstencentrum in Sint-Lenaarts, feestzaal ’t Goorhof in Sint-Job, een nieuw woonzorgcentrum in Brecht en het aanslepende rioleringsdossier van woonzones De Vijvers en Nieuw Rommersheide.”

Uitdagingen

“Daarnaast komen er een pak nieuwe uitdagingen op ons af. Denk maar aan de sterke vergrijzing van onze gemeente: nu al is dertig procent van onze bevolking 60 jaar of ouder. Brecht kan en moet beter. Ik wil aan al die uitdagingen blijven werken en opnieuw de mouwen oprollen.”

“De mensen kennen mij: ze weten dat ik de dossiers beheers en dat ze steeds bij mij terechtkunnen, ook Jan met de pet”

Luc Aerts

Lijstduwer NU2960

“Wat ik, samen met een ganse ploeg, in het verleden kon waarmaken met de bouw van maar liefst drie jeugdhuizen, twee kleuterscholen, het treinstation, de ringweg rond Brecht waarop veertig jaar is gewacht, en nog zoveel meer, moet opnieuw kunnen. En wat bij dit alles niet onbelangrijk is: de mensen kennen mij: ze weten dat ik de dossiers beheers en dat ze steeds bij mij terechtkunnen, ook Jan met de pet”, benadrukt Luc Aerts.

“Met de hele groep van NU2960 waren we vragende partij dat Luc Aerts de lijst duwt. Wij waarderen zijn ervaring en expertise”, bevestigt lijsttrekker Daan De Veuster (CD&V). “Met NU2960 willen we als nieuwe politieke beweging met eigen bestuur het hokjesdenken doorbreken en met open vizier kijken naar de toekomst. Ons programma is van onderuit opgebouwd. Dat lichten we graag verder toe op woensdag 8 mei. Iedereen is welkom om 19 uur in zaal Uniq.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners