Horecaman Steven Verhaeghen blaast café ’t Parlement nieuw leven in: “Een gezellige kroeg waar het drankverhaal primeert”

Antwerpen -

De doorgewinterde horecaman Steven Verhaegen blaast ’t Parlement nieuw leven in. Als alles goed gaat, heropent de befaamde kroeg in de Hoogstraat de deuren op 6 juni. “Iedereen heeft het café gemist”, aldus de nieuwe baas.

Laurens Van Aert

Midden februari dit jaar viel het doek over ’t Parlement. Door onder meer aanhoudende financiële strubbelingen zag de eigenaar zich genoodzaakt het iconische volkscafé te sluiten. Meteen werd gezocht naar een geschikte overnemer. Al snel namen enkele geïnteresseerden contact op, onder wie Steven Verhaegen.

Café ‘t Parlement in de Hoogstraat blijft bestaan, nieuwe eigenaar vormt zaak om naar bruine kroeg

“Toen ik het plakkaat ‘over te nemen’ aan de gevel zag hangen, twijfelde ik geen seconde”, blikt de horecaman terug. “Ik nam contact op met de eigenaar en waagde mijn kans. Tot mijn eigen verbazing was de deal snel in kannen en kruiken.”

En dus krijgt de ervaren horeca-rot een kans aan het roer van ’t Parlement. “Ik ga er zeker niets nieuws creëren. Het wordt een gezellige kroeg waar het drankverhaal centraal staat. Bezoekers zullen een hapje kunnen eten, maar ’t Parlement wordt zeker geen restaurant. Wie lekker wil eten, heeft voldoende andere opties in de buurt.”

Verhaegen baatte enkele jaren geleden een kruidenkraam uit.© Wim Hendrix

Daar blijken omwonenden allerminst rouwig om. “De eerste reacties zijn overweldigend”, glundert Verhaegen. “Het nieuws dat ’t Parlement opnieuw de deuren opent, leeft enorm in de buurt. Iedereen is positief.”

Einde van een hoofdstuk

Het feit dat Verhaegen voor velen geen onbekende is, versterkt dat gevoel wellicht nog. “Als jonge kerel kwam ik hier vaak over de vloer als klant. Later werkte ik bij verschillende zaken in de buurt. Na enkele jaren zonder horeca was ik de laatste tijd aan de slag bij café Den Engel op de Grote Markt. Dat hoofdstuk sluit ik deze week af. Nu richt ik mij volledig op ’t Parlement.”

Als alles goed gaat, opent de kroeg zijn deuren donderdag 6 juni. “Ik spreek met twee woorden, want er moet nog veel gebeuren. Maar dat komt wel goed. Ik kijk er ontzettend naar uit om iedereen te verwelkomen in de Hoogstraat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Antwerpen