© Dick Demey

Lommel morst met kansen en neemt valse start in play-downs: “Geraken zo in de shit”

Lommel begon vrijdag met een valse noot aan de play-downs. De meer dan acceptabele tweede helft van de thuisploeg leverde wel een pak kansen, maar geen treffers op. En dus won een efficiënt OHL dankzij doelpunten van Duplus en Maertens met 0-2. “Op deze manier geraak je dus in de shit”, schudde kapitein Neven na afloop mistroostig het hoofd.

Piet Dingens

“Het lamleggen van de Lommelse topscorer Leonardo Rocha vormt de sleutel”, liet OHL-coach Vincent Euvrard voor de wedstrijd optekenen. De rijzige Portugees wist dus op voorhand welke ‘loopgravenoorlog’ hem te wachten stond. De hoop van Lommel-trainer Van Imschoot was dan weer dat de lopende mensen rondom hem daarvan zouden profiteren. De wedstrijd bleef lang op slot. OHL tekende tegen een afwachtend Lommel wel voor het meeste balbezit en de betere combinaties, maar die droegen niet tot in de zone van de waarheid.

Ook de thuisploeg geraakte niet in de buurt van keeper Henkinet. De openingstreffer viel op het halfuur dan ook compleet uit de lucht. Maertens won op links een duw-en trekduel met de aanklampende Brebels en zwiepte het leer laag voorbij de tweede paal, waar Duplus ietwat fortuinlijk uithaalde: 0-1. Het leek wel of Lommel die wake-upcall nodig had om aanvallend ook iets te ondernemen. De tot dan onzichtbare Rocha kopte een voorzet van Azevedo in de grijparmen van Henkinet en diezelfde Azevedo trof even later met een afstandsloeier de bovenkant van de dwarsligger. Tot zover de wapenfeiten uit de eerste helft.

Gevaarlijke counter

Bitsindou, die de gevaarlijke en snel geïrriteerde spits Henry goed in bedwang hield, wist wat er na de pauze moest gebeuren. “Zelf meer initiatief nemen en goed opletten voor de counter, want daar is OHL sterk in”, had Van Imschoot hem en de ploeg op het hart gedrukt. De aanvallende intenties volgden, want SK schakelde meer dan een tandje bij. Het spijkerde OHL bij momenten op eigen doel, verdiende absoluut de gelijkmaker, maar kon zelfs de mooiste kansen niet verzilveren. En dan krijg je het deksel op de neus natuurlijk. Maertens velde op de counter het keiharde vonnis: 0-2. Bitsindou was er na afloop kapot van. “Zo veel hete standjes in de zestienmeter en toch staan we met lege handen”, kon hij de nederlaag niet vatten. “Dit is echt heel zuur.” Kapitein Neven wond er geen doekjes om. “Het was ook omdat Leuven achterover leunde dat wij zoveel druk konden zetten. Maar we hebben het gewoon niet goed gedaan. OHL kreeg amper kansen en toch kwamen ze simpel op een 0-2 voorsprong. Dat heeft efficiëntie. Op deze manier geraken we weer in de shit.”

LOMMEL: Coucke, Neven, Bitsindou, Santermans, Cauwenberg, Brebels, Heymans, Azevedo (82’ Regales), Vermijl, Cerigioni (77’ Claes), Rocha.

OHL: Henkinet, Duplus, Moore, Kotysch, Hubert, Van Landschoot, Gorius, Maertens, Dequevy (68’ Keita), Kehli (90’ Kostovski), Henry (78’ Mbombo).

DOELPUNTEN: 31’ Duplus 0-1, 82’ Maertens 0-2.

GELE KAARTEN: Santermans, Bitsindou, Heymans.

SCHEIDSRECHTER: Vermeiren.

TOESCHOUWERS: 1500.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer