© Jan Jacobs

Tweede Vliegenfeest van de familie Jan Vliegen-Leurs

Een schitterend feest met aandacht voor de vele talenten in de familie.

Jan Jacobs

De 40 aanwezigen zullen zich deze heuglijke dag nog lang herinneren. De locatie gaf duidelijk de sfeer weer van de woonst van onze grootouders, een ideale plek om zo’n retro-feest te organiseren. Om 15 uur werden we ontvangen met een glaasje cava of een koffie, de organiserende familieleden waren allemaal getooid met een houten “Fliege” het symbool van deze samenkomst. Na de ontvangst een wandeling in de omgeving met gids ‘Jan van Opitter’, we kregen een duidelijk beeld van “Het Rooren” waar grootvader destijds ging “uchteren” of kaarten.

Henri Vliegen gaf daarna een prachtige didactische demonstratie van het gieten van een flessenopener in aluminium. De ogen van de toeschouwers gingen wijdopen. Daarna was het de beurt aan Jan Jacobs van Opitter om zijn houtsnijwerken te tonen die hij de laatste jaren met veel passie vervaardigde. De familieleden kregen veel uitleg over hoe inspiratie langzaam veranderde in een uniek houten beeld. Menigeen zou thuis wel een plaatsje willen vrijmaken om blijvend te pronken met zo’n familiestuk.Ria Cornelissen lokte de menigte daarna weer naar buiten en kon iedereen boeien met ‘Bonzaï-bomen’. Ze vertelde hoe deze prachtige groene ornamenten ontstaan, hoe ze moeten verzorgd worden en over de oosterse filosofie hieromtrent.

Bovenop deze demonstraties waren er vele kunstwerken tentoongesteld in verschillende hoeken van de feestzaal. We noteren keramiek van Henri Vliegen en Heidi Jacobs, foto’s van Jan Jacobs uit Kinrooi en dochter Patricia en tientallen houten beelden van Jan Jacobs uit Opitter. Van nonkel Jan Vliegen zaliger waren nog een aantal gedreven of gekraste koperen voorwerpen te zien.

Terwijl iedereen aanschoof voor het fijne Breugeliaans eten, was het de beurt aan de dertienjarige Arne Ceyssens met zijn accordeon om iedereen muzikaal te entertainen. Na het smakelijk buffet had de organisatie gezorgd voor een gratis tombola met vele prijzen vervaardigd door nijvere handen van familieleden, gevolgd door enkele troostprijzen. De enkelen die niet in de prijzen vielen kregen zoals alle deelnemers een “Vliegen-flessenopener” die Henri Vliegen op voorhand had klaargemaakt.Jan Vliegen en Catherina Leurs het was een familiefeest, de familie waardig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer