© dpa/picture alliance via Getty I

Blijft hij aan boord? Schalke 04 en Karel Geraerts hebben “positieve gesprekken” over toekomst

Schalke 04 en coach Karel Geraerts voeren gesprekken over een langere samenwerking. Dat bevestigde Geraerts vrijdag op zijn persconferentie. De Königsblauen verzekerden zich tien dagen geleden van het behoud in de Duitse 2. Bundesliga.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“De gesprekken zijn positief verlopen”, legde Geraerts uit. “Nu ga ik verder overleggen met mijn familie en mijn makelaar.” De 42-jarige Limburger nam begin oktober vorig jaar over bij Schalke. De traditieclub uit Gelsenkirchen stond op dat moment op een degradatieplaats in de Duitse tweede klasse, enkele maanden nadat het was gezakt uit de Bundesliga.

Geraerts moest een nieuwe degradatie absoluut proberen te vermijden en dat lukte. Onder zijn leiding werd er meer regelmaat gevonden in de resultaten. Intussen klom Schalke, met nog een speeldag voor de boeg, naar de tiende plaats in de tussenstand. Het is momenteel zeven wedstrijden ongeslagen. Zondag volgt op de slotspeeldag een verplaatsing naar nummer negen Greuther Fürth.

Geraerts heeft nog een contract tot eind juni 2025 bij Schalke, maar gaf vorige week aan eerst het seizoen te willen analyseren vooraleer een beslissing te nemen over zijn toekomst. Zijn naam werd de voorbije weken ook geregeld genoemd bij Club Brugge.

© dpa/picture alliance via Getty I

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal