Archiefbeeld© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

VOETBAL CHALLENGER PRO LEAGUE

Lierse wint oefenwedstrijd tegen jeugdig Union

LIER -

Lierse speelde vrijdagnamiddag een oefenmatch tegen een verjongd Union. De Pallieters haalden het in het Brusselse met 1-2. Aanwinst Emmanuel Matuta en Ousmane Sow scoorden voor de Pallieters.

Kurt Guldentops

Voor Lierse was de oefenmatch bij Union het slotakkoord van de tweede van drie trainingsweken, alvorens geel-zwart voor een maand met vakantie gaat. Een aantal routiniers trainden individueel, zodat de Pallieters een mix van kernspelers en jong talent op de been brachten. Jarno De Smet, Luc Marijnissen, Maxim Kireev, Ousmane Sow, Glenn Claes en Samih El Touile verschenen aan de aftrap. Ook aanwinst Emmanuel Matuta was van de partij en opende overigens de score. Ousmane Sow dikte voor de pauze nog aan. Met Simoes brachten de Lierenaars ook nog een tester in lijn.

Na rust viel Jens Teunckens in en kregen met Daan De Peuter, Lander Verbiest, Hugo Masaki en Thiago een aantal jonge talenten nog een speelkans. Lierse traint volgende week nog van maandag tot en met donderdag. Vrijdag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen Young Reds. De eerste training ter voorbereiding op volgend seizoen wordt op maandag 24 juni gehouden. Een week eerder vinden de fysieke testen plaats.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws