Buschauffeur betrapt bij uithaling honderden kilo’s cocaïne in Antwerpse haven

Antwerpen/Boom -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft drie mannen aangehouden die maandagavond op kaai 1742 op heterdaad werden betrapt bij de uithaling van enkele honderden kilo’s cocaïne. Een van hen is Rocky K., een bekende buschauffeur uit Boom.

Joris van der Aa, Jarit Taelman en Sacha Van Wiele

De feiten dateren van maandagavond, kort voor 21 uur. Een aantal medewerkers van ‘de garage’, waar de voertuigen van de containerterminal worden onderhouden en gerepareerd, had een aantal verdachte figuren zien rondhangen tussen de containerstacks.

Toen de veiligheidsdiensten ter plaatse kwamen, probeerden enkele verdachte personen weg te vluchten. Twee chauffeurs van shuttlebussen, die havenarbeiders vervoeren op de kaai, werden ter plaatse ingerekend. Een van hen is Rocky K. (44), een bekende buschauffeur die enkele jaren geleden café New Memories lanceerde. K. wordt er samen met een andere shuttle-chauffeur van verdacht betrokken te zijn bij de uithaaloperatie op de kaai.

Aangehouden: Rocky K. (44), de bekendste buschauffeur van Boom.© RR

Een deel van de partij cocaïne die moest worden uitgehaald, stond nog op de kaai. “Het gaat om ongeveer 280 kilo cocaïne”, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Verdachte geeft zich aan

De derde verdachte, een securitymedewerker, kon in zijn voertuig wegvluchten van de kaai. Later ging de 19-jarige securitymedewerker zichzelf aangeven op het hoofdkwartier van de Politiezone Antwerpen in Berchem. Ook het voertuig waarmee hij was gevlucht, werd in Berchem aangetroffen. Volgens geruchten in het Antwerpse drugsmilieu hebben de uithalers minstens de helft van de cocaïnezending kunnen redden.

Dat chauffeurs van shuttlebussen in grote drugsdossiers opduiken, is uitzonderlijk, maar niet helemaal verrassend. Als chauffeurs rijden ze de kaaien op en af om havenarbeiders naar hun werkplek te brengen, of om werkvolk van hun werkplek naar de refter te brengen. In het verhaal van maandagavond zouden de shuttlebussen een aantal uithalers de kaai op gesmokkeld hebben, met medewerking van de bewakingsagent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen