KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journaliste

Een “volledig autonome” AI-robot doet de wenkbrauwen fronsen nadat hij een journaliste lijkt te betasten tijdens een interview op een technologiefestival in Saoedi-Arabië. Wanneer journaliste Rawya Kassem even wegkijkt, legt robot ‘Mohammad’ plots zijn hand op haar billen. Kassem schrikt en zet snel een stap opzij. Het roboticabedrijf dat de robot ontwikkelde, laat weten dat de robot “volledig zelfstandig werkt zonder directe menselijke controle”. Ze zijn wel van plan extra maatregelen te nemen zodat een onverwachte aanraking zoals deze niet meer zal voorkomen.

  1. KIJK. Tiktokker duwt microfoon onder neus van paleiswacht in Londen, politie grijpt hardhandig in

    KIJK. Tiktokker duwt microfoon onder neus van paleis­wacht in Londen, politie grijpt hardhandig in

    In Londen is een Tiktokker gearresteerd nadat hij een bewaker bij Buckingham Palace lastigviel. De jongeman probeerde een komische video te maken waarin hij een ‘interview’ afnam met een koninklijke wacht en zijn paard. Maar omstaanders konden er niet mee lachen en verzochten hem te stoppen. Op dat moment verschenen twee agenten van de Londense politie, die de jongen hardhandig tegen een hek duwden. De Tiktokker is gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde. Het is overigens niet de eerste keer dat Tiktokker ‘ymusa18' in opspraak komt. Hij staat erom bekend video’s te maken waarin hij regels overtreedt en mensen uitdaagt.
  2. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.