België uitgeschakeld in Billie Jean King Cup na kansloze nederlaag tegen de VS

© BELGA

Hanne Vandewinkel (WTA 278) heeft zaterdag in het Amerikaanse Orlando het derde duel in de kwalificaties van de Billie Jean King Cup tussen België en de Verenigde Staten in twee sets verloren van de Amerikaanse topper Jessica Pegula (WTA 5): 6-2 en 6-0. De Verenigde Staten komen zo op een onoverbrugbare 3-0-tussenstand en plaatsen zich voor de eindfase in Sevilla, België is uitgeschakeld.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Vrijdag verloor Sofia Costoulas (WTA 279) het openingsduel tegen Jessica Pegula (WTA 5). Vandewinkel ging vervolgens in de tweede wedstrijd in drie sets onderuit tegen de Amerikaanse Emma Navarro (WTA 21).

Later op zaterdag volgen mogelijk nog een partij tussen Costoulas en Navarro, en een dubbelspel waarin Kimberley Zimmermann en Marie Benoit het dan tegen Madison Keys en Taylor Townsend zouden opnemen. Nu de uitschakeling een feit is, is het niet zeker of de duels nog gespeeld worden. 

© BELGA

De VS plaatst zich voor de eindfase van het toernooi, in november in Sevilla, België speelt diezelfde maand een play-off om behoud in de Wereldgroep. De Belgische tennissters moeten het in de Verenigde Staten doen zonder Elise Mertens (WTA 30), Greet Minnen (WTA 70) en Yanina Wickmayer (WTA 89).

Hanne Vandewinkel (WTA 278) en Sofia Costoulas (WTA 279) stonden in Orlando (Florida) voor een schier onmogelijke opdracht tegenover de ruim tweehonderdvijftig plaatsen hoger geklasseerden Jessica Pegula (WTA 5) en Emma Navarro (WTA 21).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen