Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Vrijdag filmdag: deze films kunt u vanavond gratis zien

Elijah Wood als de hobbit Frodo in 'Lord Of The Rings'.Beeld Reuters

Op vrijdag hebben de tv-zenders naar goede gewoonte heel wat filmparels in petto. Kiest u voor het meesterlijke Lord Of The Rings of voor een ijzingwekkende horrorfilm? Dit zijn onze tips. Een volledig overzicht vindt u hier.

The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

Niemand had voorzien dat Peter Jackson met de Lord of the Rings-trilogie een waar meesterwerk zou afleveren. Ook al duurt dit eerste deel (dat vier Oscars won) ruim drie uur, de film verveelt geen seconde. Acteerwerk, decors, kostuums, special effects, de Nieuw-Zeelandse natuur: alles aan deze prent is indrukwekkend.

Om 20.35 uur op VIER

The Master

Vlak na de Tweede Wereldoorlog keert de getraumatiseerde marinier Freddie Quell terug naar de Verenigde Staten. Hij vindt het echter moeilijk om een stabiel bestaan te leiden. Wanneer hij de charismatische sekteleider Lancaster Dodd ontmoet, ontstaat er een speciale band tussen hen. Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood) levert opnieuw een pareltje af met dit fascinerend drama over een religieuze sekte die verdacht veel lijkt op Scientology. Wijlen Philip Seymour Hoffman draaft op als sekteleider, maar het is Joaquin Phoenix die de show steelt als getraumatiseerde marinier.

Om 21.15 uur op Canvas

Carrie

Deze straffe horrorfilm is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King. Het jonge meisje Carrie lijdt onder de tirannie van haar moeder en de pesterijen van haar klasgenoten. Wanneer ze bij zichzelf telekinetische gaven ontdekt, neemt ze op een vreselijke manier wraak. Een jonge Sissy Spacek is erg sterk als Carrie, maar Piper Laurie, die Carries moeder speelt, is pas echt angstaanjagend. De film werd geregisseerd door Brian De Palma (Scarface, The Untouchables) en die zorgde voor heel wat legendarische en huiveringwekkende momenten.

Om 23.40 uur op Eén

Beverly Hills Cop

Eddie Murphy heeft zijn faam grotendeels te danken aan zijn hoofdrol als de grofgebekte Axel Foley in de drie Beverly Hills Cop-films. Axel Foley is een welbespraakte en eigenzinnige politieagent die in Detroit de straten veilig probeert te houden. Op een dag krijgt hij bezoek van zijn beste vriend Mikey Tandino. Niet veel later wordt Mikey vermoord door een zekere Zack. Axel is vastberaden om de moordenaar te laten boeten voor zijn daad.

Om 20.40 uur op CAZ

Een volledig overzicht vindt u hier