maandag 10 december 2018 - Oudsbergen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het vuur wakkerde sterk aan door de hevige wind en verwoestte de hele woning, van benedenverdieping tot het dak. Roger Dreesen

Gezin verliest huis en bezittingen bij zware brand

“Letterlijk alles kwijt”

Meeuwen-Gruitrode

Een uitslaande brand heeft zondagochtend een huis in de Kortestraat in Meeuwen volledig verwoest. De bewoners werden wakker van de rook, brachten zichzelf in veiligheid en belden de hulpdiensten. De familie is alles kwijt en hun huis is onbewoonbaar. Het OCMW en de gemeente voorzien een vervangwoning en zorgen voor materiële ondersteuning.

meeuwen, woning brandt volledig uit (Rdr). Het Belang van Limburg

De brand brak uit rond 5 uur.  Bij aankomst van de brandweer sloegen er al grote vlammen door het dak aan de achterkant van de woning. Op dat moment hadden de zes bewoners het huis al verlaten. “Omstreeks 4 uur ben ik wakker geworden van de forse regenbuien en windvlagen”, vertelt bewoner Willy Linsen, die het huis huurt. “Rond 5 uur hoorde ik het precies binnen regenen en rook ik een brandgeur. Toen ik ging kijken, zag ik dat het vuur aan de achterkant al door het dak sloeg.” 

Willy alarmeerde onmiddellijk zijn vriendin, haar moeder, haar dochter en de twee kindjes die op dat moment nog in de woning verbleven. “We waren allemaal tijdig buiten. Maar alles, letterlijk alles is in de brand gebleven”, zegt Willy.  Door de grote rookontwikkeling was het onmogelijk om weer naar binnen te gaan. “Het vuur wakkerde ook sterk aan door de wind en in een mum van tijd was alles één vuurzee. Al onze persoonlijke bezittingen zijn verloren”, gaat Willy verder. De dochter van Willy’s vriendin kon met haar gsm de hulpdiensten bellen. Het getroffen gezin kon terecht bij familieleden. De eigenaar van de woning werd door de politie geïnformeerd. Het huis dateert van 1938, maar was meermaals grondig gerenoveerd. “Ik ben blij dat iedereen tijdig de woning heeft kunnen verlaten. Dat is op dit moment het belangrijkste”, klinkt het bij hem. 

OCMW

Ook burgemeester Lode Ceyssens (CD&V) kwam ter plaatse: “Er wordt opvang geregeld voor de getroffen familie. Er is al een vervangwoning en wat betreft kleding, voedsel en andere materiële en praktische regelingen doet het OCMW het nodige.” 

De uitgebrande woning viel niet meer te redden. Het vuur had zich al tot het dak verspreid en de houten tussenvloeren werden verteerd door de vlammen. Alles is compleet vernield. “Toen onze eerste ploeg ter plaatse kwam, ging het al om een uitslaande brand. Dikke rook kwam toen al door ramen en deuren naar buiten. De vlammen woedden hevig op het gelijkvloers en op de bovenverdieping en sloegen door het dak”, vertelt commandant Koen Maes van de Breese brandweer. De brandweer liet uit voorzorg de elektriciteit in de Kortestraat tijdelijk afsluiten. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen uitsluitsel.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws