De oude bomen zijn intussen al gerooid, over een maand gaat de nieuwe fase van de heraanleg in.© Jan Brys

Brechtsebaan wordt gedeeltelijk fietsstraat, werken gaan op 10 juni van start

Brasschaat -

De Brechtsebaan in Maria-ter-Heide ondergaat vanaf 10 juni een grondige renovatie. De straat wordt gedeeltelijk een fietsstraat en de werken zullen duren tot eind november 2025. Het rioolstelsel wordt gescheiden.

Jan Brys

Er wordt gewerkt in drie grote fasen. De meeste verkeershinder wordt verwacht in de eerste fase. Die loopt van 10 juni tot 12 juli. In die periode komt er een nieuwe riolering, fundering, betonnen kantstroken en een onderlaag voor het asfalt in het vak tussen de Bredabaan en de Brechtsebaan ter hoogte van huisnummer 40. De vernieuwing van de riolering gaat daar tijdens de eerste fase al verder.

In een tweede fase, die loopt van 5 augustus tot oktober of november gaan de werkzaamheden verder vanaf huisnummer 40 tot aan de rotonde op de Sint-Jobsesteenweg.

Het eerste deel van de Brechtsebaan wordt op vraag van de bewoners een fietsstraat. Dat houdt in dat de rijweg, die nu een breedte heeft van 7 meter, wordt versmald tot 5,5 meter. In het tweede deel van de Brechtsebaan komen twee fietspaden met een breedte van 2 meter.

In november is het de beurt aan de nutsmaatschappijen. Zij gaan dan aan de slag tot mei 2025. In die periode wordt er een glasvezelaansluiting voorzien.

Vanaf mei 2025 begint de afwerking van de straat met de heraanleg van de trottoirs, de parkeerstroken, de fietspaden en dergelijke. Er werd geopteerd voor eiken en gleditsia’s. Deze laatste soort geeft weinig vruchtafval en wordt vaak als laanboom gebruikt. De bestaande bomen zijn enkele jaren geleden al gerooid.

Op dit ogenblik is er in de Brechtsebaan nog een gemengd rioolstelsel. Na de werken zal het afval- en regenwater gescheiden zijn. Tijdens de werken is er een globale omleiding langs de Sint-Jobsesteenweg. De bewoners van de Brechtsebaan zullen tijdens de werken op de hoogte worden gehouden via allerlei kanalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners