Direct naar artikelinhoud
NieuwsbriefVolkskrant Ochtend

Volkskrant Ochtend: Hoe de 13-jarige Sterre tot prostitutie werd aangezet | Fortnite: het waanzinnige succes van een lief oorlogsspel

Goedemorgen. Het is een huiveringwekkend verhaal: hoe de 13-jarige Sterre tot prostitutie gedwongen werd. Renate van der Zee tekende het op. Vrolijker is onze weekendgids, vol tips over wat te doen/zien/eten. En lees ook vooral het verhaal over Fortnite - over het succes van een ‘lief oorlogsspel’. 

Het meisje op de foto’s bij dit verhaal is een model.Beeld Linelle Deunk

Terwijl u sliep

Ledenaantal vakbonden op laagste niveau sinds 1990

Het aantal leden van de vakbonden in Nederland is sinds 2012 met bijna 200.000 afgenomen. In dat jaar waren er nog zo'n 1,9 miljoen. 

Voor prins William is Jeruzalem 'bezet gebied'

Nog voordat prins William één stap in Israël heeft gezet, is het eerste officiële bezoek van een vertegenwoordiger van het Britse koninklijk huis al omstreden.Tot ergernis van de Israëlische regering valt de Olijfberg in Jeruzalem volgens het reisschema van William onder de ‘bezette Palestijnse gebieden’. 

Klimaatakkoord wordt feest op kosten van de schatkist

Het kabinet heeft de polder opdracht gegeven onderling tot een Klimaatakkoord te komen. Een beter klimaat is immers goed voor iedereen. Maar wat blijkt, zo ziet Yvonne Hofs, niemand wil betalen.

WK-blog - Shaqiri schiet Zwitsers met beladen goal langs Servië

Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste voetbaltoernooi ter wereld.

Shaqiri viert zijn doelpunt tegen Servië.Beeld Reuters

Vandaag in het nieuws 

In Turkije worden verkiezingen voor een nieuwe president en een nieuw parlement gehouden. Vanaf vandaag mogen vrouwen in Saoedi-Arabië autorijden. Europese regeringsleiders en ministers komen in Brussel bijeen voor een ingelaste migratietop. De Volvo Ocean Race komt ten einde, de zeilwedstrijd finisht in Scheveningen. Op het WK voetbal in Rusland speelt Engeland tegen Panama en Japan tegen Senegal. 

Aanraders van de redactie

Hoe de 13-jarige Sterre tot prostitutie werd aangezet

Vwo-scholiere Sterre werd het slachtoffer van seksuele uitbuiting. De man die daarvoor verantwoordelijk was beschouwde ze als haar grote liefde. Haar verhaal staat voor dat van honderden Nederlandse meisjes, die vaak geen aangifte willen doen.

Weekendgids: wat kun je dit weekend doen/eten/kijken?

Of je nu thuisblijft of zin hebt om eropuit te gaan, wij selecteren de beste tips voor het weekend van 23 en 24 juni. 

Tommy Robinson, gezicht van de ontevreden Engelse onderklasse

Volgens zichzelf en zijn aanhangers is hij een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting, volgens zijn tegenstanders is hij een racist die de islamofobie in het Verenigd Koninkrijk aanwakkert. Tommy Robinsons ware vijand is de staat, het domein van de door hem verfoeide middenklasse.

Fortnite: het waanzinnige succes van een lief oorlogsspel

De makers van Fortnite breken zo’n beetje met alle regels van de gamebranche. Wat maakt het spel dan zo’n enorme hit?

FortniteBeeld Foto Fortnite

Deze gezinnen zijn met veel kunst- en vliegwerk ontstaan

Hoe gaan singles om met hun kinderwens? En homo’s, bij wie kinderen krijgen ook niet vanzelf gaat? Met die vragen ging fotograaf Mascha Jansen op pad en maakte er een boek over. Ze stuitte op gezinnen die met veel kunst- en vliegwerk zijn ontstaan.

Kai (10 maanden) is het kind van drie ouders: Marije, Marco en Christian.Beeld Mascha Jansen