© Getty Images via AFP

NBA. Philadelphia 76ers naar play-offs ten koste van Miami Heat

Philadelphia 76ers heeft zich woensdag geplaatst voor de play-offs in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA.

Wim Conings
Bron: BELGA

In de play-ins haalde het team van sterspeler Joel Embiid het met 105-104 nipt van Miami Heat. In het Wells Fargo Center in ‘Philly’ werd Embiid met 23 punten topschutter voor de thuisploeg. Met ook nog vijftien rebounds achter zijn naam liet hij een double-double noteren. Bij The Heat kwam Tyler Herro tot 25 punten en sloot Jimmy Butler af op 19 stuks.

De 76ers plaatsen zich zo als voorlaatste team voor de play-offs, waarin ze in de eerste ronde tegenover New York Knicks staan. Voor Miami Heat volgt er nog de wedstrijd van de laatste kans tegen Chicago Bulls, waarin het laatste ticket op het spel staat. De Bulls wonnen woensdag in het eigen United Center met duidelijke 131-116-cijfers van Atlanta Hawks, dat uitgeschakeld is. Bij de Bulls werd Coby White topschutter met liefst 42 punten. De winnaar van de laatste play-inn ontmoet in de eerste ronde van de play-offs in de Eastern Conference Boston Celtics, dit seizoen de topfavoriet voor de NBA-titel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer