© Marc Peeters

Boete voor wie auto niet tijdig verplaatst

De lokale politie Neteland heeft zondagavond in het centrum van Herenthout 33 pv’s uitgeschreven voor overtredingen tegen het halfmaandelijks beurtelings parkeren.

mph

Ze worden steeds schaarser, de straten waar je tussen de 1ste en de 15de van de maand aan de ene kant van de weg (niet) mag parkeren en de tweede helft van de maand aan de andere kant. Volgens de wegcode moet het veranderen van kant van de rijbaan gebeuren op de laatste dag van elke periode tussen 19.30u en 20u. Maar ook in Herenthout zijn nogal wat automobilisten, al dan niet bewust, aan de vergeetachtige kant. Dat zorgt ervoor dat er aan beide kanten van de weg voertuigen staan.

Zondagavond rond 22u was er controle. “Ruim twee uur nadat er moest gewisseld worden”, klinkt het bij de politie. “De 33 overtreders krijgen een onmiddellijke inning van 58 euro in de bus.”

Schepen van Mobiliteit Maurice Helsen (CD&V) kent de problematiek. “De regeling met het halfmaandelijks beurtelings parkeren bestaat in Herenthout al van in ‘Jezekes tijd’. We hebben geen plannen om de bestaande regelingen aan te passen.” Op de gemeentelijke informatieborden werden de bestuurders afgelopen weekend gewaarschuwd dat de nieuwe wissel met controles eraan kwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER