© rr

Bariton maakt debuut op jubileum van Rust Roest

Koninklijke Harmonie Rust Roest Verbroedering blaast 110 kaarsjes uit. Dat vieren de muzikanten vandaag met een concert in cc Zwaneberg. De 20-jarige Heistenaar Gregory Vetters maakt er zijn zangdebuut.

kvro

110 jaar. Dat is niet niks, beseffen ze bij Rust Roest. Daarom steekt de harmonie haar jaarlijks krokusconcert in een speciaal jasje. “Samen met de gemeentelijke muziekacademie zochten we naar manieren om ons concert meer glans te geven”, zegt secretaris Monique Van Rompaey van de muziekvereniging. “In de zangklas zat blijkbaar een jong talent voor wie het opportuun zou zijn om eens voor een groter publiek te staan. Zo kwamen we Gregory Vetters op het spoor.”

Het jonge zangtalent is in zijn thuisgemeente geen onbekende. Hij maakt er deel uit van het bestuur van jeugdhuis Vibro, is doelman bij KFC Molenzonen uit Hallaar en volgt inmiddels al negen jaar zangles aan de Heistse academie. Daarnaast studeert hij communicatiemanagement in Antwerpen. “Ja, ik heb best wel een druk leven”, lacht hij. “Aanvankelijk was het niet mijn bedoeling om voor een groot publiek te staan. Ik zing eigenlijk puur recreatief, maar na verloop van tijd lukte het steeds beter. Toen de kans voorbijkwam om twee nummers te brengen tijdens het jubileumconcert van Rust Roest, heeft mijn leerkracht me overtuigd om het eens te proberen.”

De voorbije weken repeteerden de harmonie en de jonge basbariton enkele keren samen. “Deze week kreeg ik nog extra lessen”, zegt Gregory. “Een aantal dingen moesten anders: ik moet veel ­water drinken en koffie en alcohol mijden. Dat natuurlijk om de kwaliteit van mijn stem op pijl te houden.”

Voorlopig blijft Gregory volledig zen onder zijn debuut, maar hij weet niet zeker of dat ook nog zo zal zijn wanneer hij het podium op moet. “Ik verwacht wel wat bekende gezichten in het publiek. Wat gezonde stress kan geen kwaad”, knipoogt hij. “Iedereen is best benieuwd, want op mijn vriendin na heeft eigenlijk niemand me ooit horen zingen.” Of hij in de toekomst nog concerten plant? “Ik wacht eerst deze ervaring af. Als die me bevalt, is dat zeker een mogelijkheid.”

Concert met beelden

Het thema van het jubileumconcert is ‘Met de trein de wereld rond’. Er worden ook beelden ­getoond uit het rijke verleden van Rust Roest. Het startsein wordt om 19u gegeven in de Blauwe zaal van het cc Zwanberg. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop. Wie ze vanavond aan de kassa koopt, betaalt 10 euro.

harmonierrv.weebly.com