© Kvro

Kersverse zaakvoerders horecamonument Oud Egypte nemen vliegende start in nieuwe stijl

Enkele honderden bezoekers kwamen gisterenavond kennismaken met het vernieuwde Oud Egypte. Het Heistse horecamonument werd begin dit jaar overgenomen door zakenpartners Gunter ­Lambrechts en Danny Schoovaerts en heropende in een nieuwe stijl.

Kristof Van Rompaey

De voorbije week werd er aan een razend tempo gewerkt in Oud Egypte. Het interieur in fermettestijl ruimde er plaats voor iets moderners. “Het was alle hens aan dek. Tot op het laatste moment werkten we door”, vertelt Gunter Lambrechts, bij heel wat marktbezoekers uit de streek bekend als enthousiaste plantenverkoper. “De verf was amper droog toen we openden.”

Bij het frisse interieur hoort een nieuw concept, dat volgens de zaakvoerders nogal flexibel is. “Oud Egypte is een legende in de streek. Daarom stellen we ons heel nederig op tegenover onze klanten”, zegt Lambrechts. “We hebben natuurlijk wel een basis om op terug te vallen, maar zij beslissen mee over wat wij organiseren. Willen zij een feestje? Dan zorgen wij voor een feestje. We willen bovendien een zaak zijn voor iedereen: geld van een ‘klak’ of ‘nen hoed’ is even goed.”

Traiteur

Lambrechts is kok van opleiding en zal tot 1 maart achter de fornuizen staan, waarna een oud-klasgenoot van hem het overneemt. “We hebben inmiddels al een try-out van anderhalve maand achter de rug”, zegt hij. “De zaak draaide voor zo’n 75 procent op drank en voor 25 procent op eten. Dat is inmiddels al aanzienlijk veranderd. We bieden elke dag een andere dagschotel aan zoals verse vol-au-vent of vers stoofvlees: de gewone Franse keuken en Vlaamse kost. Mensen appreciëren dat. De periode van dat moleculair gedoe op je bord hebben we intussen wel gehad.”

De zaakvoerders lopen nog over van de ideeën. Zo hebben ze in het pand plaats voorzien voor een traiteur en willen ze ook streekproducten aanbieden. “We hebben bovendien een van de mooiste barbecues van Europa besteld voor op ons terras. Die wordt binnen een maand geleverd”, zegt Lambrechts. “Als de traiteur­afdeling helemaal klaar is, willen we graag nog een applicatie lanceren zodat mensen bij ons iets lekkers kunnen bestellen. Wat laat je doorgaans afkomen als je na een drukke werkdag geen zin hebt om te koken? Iets vettig en ongezond, omdat er gewoonweg niets anders is. Daar willen we verandering in brengen.” De heropening werd onder meer opgeluisterd door Vanessa Chinitor en Dirk Bauters. Als klap op de vuurpeil werd Sven Ornelis er rond middernacht achter de discobar verwacht.

Overtuigde klanten

De klanten lijken alvast overtuigd. “Ik kom al een jaar of tien graag naar Oud Egypte, zeker voor een terrasje in de zomer. Dat zal voortaan met nog meer plezier zijn”, vertelt de Schriekse Maria De Meutter. “In de Bergstraat kom ik niet zo graag meer. Je mag er nergens lang parkeren en de verkeersdrukte aan de cafés op het kruispunt stoort me.”

Lutgarde Daems vond de vernieuwing ook erg geslaagd. “Vroeger was het hier nogal ­oubollig. Een heel verschil met het knappe en moderne interieur van nu”, vindt ze. “Ik kwam hier af en toe, maar nu ben ik er absoluut van overtuigd dat ik veel vaker ga komen.”

Een delegatie van brouwerij ­Alken-Maes zakte af om de nieuwe zaakvoerders te komen feliciteren. “Geweldig wat zij op zo’n korte tijd hebben klaargespeeld”, vindt Kenny Willems van de brouwerij. “We ontmoeten niet elke dag mensen met zoveel zin voor ondernemerschap. Fantastisch dat ze zo in de horeca geloven en er absoluut voor willen gaan.”