Ontspanning troef bij vrolijke Koningsdag in Emmen. ‘Hee, koning! Alles goed?’

Reportage
Na jaren van dalende populariteit kon de koninklijke familie wel een boost gebruiken. In Emmen werden de koning en zijn familie warm ontvangen. ‘Het kon minder, het kon veel minder!’
Alexander Dommerholt
zaterdag 27 april 2024 om 17:54 aangepast 20:22
Prinses Amalia en Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Emmen.
Prinses Amalia en Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Emmen. beeld anp / Freek van den Bergh

Emmen

Bij het deel van de Emmense Hoofdstraat, dat voor de gelegenheid tot ‘Cultuurplein’ is omgedoopt, schudt een man met een oranje pylon op zijn hoofd enthousiast de hand van de koning. De grijsharige man naast hem, uitgedost met Nederlandse vlaggetjes, steekt eveneens zijn hand uit naar de vorst. ‘Hee koning!’, roept de man hem toe alsof hij een oude vriend tegenkomt. ‘Gefeliciteerd, hé! Alles goed?’ 

Koning Willem-Alexander schudt ook zijn hand, waarna hij in de richting loopt van de andere tientallen handen die naar de vorst worden uitgestoken. In zijn enthousiasme om iedereen te begroeten, loopt de koning de verkeerde kant op, in de richting van het podium waar volkszanger Jannes de koninklijke familie een tiental minuten ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De demonstranten protesteren uit solidariteit met pro-Palestijnse studenten die bij eerdere protesten bij de Roeterseilandcampus en het Binnengasthuisterrein door de politie werden verwijderd.

ME opnieuw paraat nu universitaire protesten zich naast Israël ook tegen het politiegeweld richten

Na dagen van pro-Palestijnse betogingen richten de protesten zich nu tegen het politiegeweld. Ruim dertig demonstranten zaten donderdagavond nog vast. Enkelen van hen worden berecht. De ME was opnieuw paraat.

Het 'Cruiseschip' in Groningen. In het kantoorgebouw zijn de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en De Belastingdienst gevestigd.

Overheid haalt oud beleid van stal en gaat eigen kantoren beter over het land verdelen

Na een pauze van enkele decennia gaat de rijksoverheid weer actief werken aan een betere spreiding van de eigen kantoren over het land. Het kabinet hoopt daarmee bij te dragen aan de werkgelegenheid buiten de Randstad.

Een op de vier jongeren heeft tegenwoordig schulden, blijkt uit onderzoek in opdracht van deurwaardersorganisatie Flanderijn. 'Jongeren in onze maatschappij worden continu verleid om geld uit te geven.'

Gemeente streept schuld van jongeren weg bij 'goed gedrag': 'Soms kan wandelen al goed zijn'

Hoe is het groeiend aantal jongeren met schulden terug te dringen? In Amersfoort lost de gemeente een deel van hun schuld af wanneer ze bijvoorbeeld hun opleiding weer oppakken.

Bezetters bij het UvA-terrein gooien met spullen naar de politie, meldt een verslaggever van het ANP.

De politie is met geweld overgegaan tot het opheffen van de blokkade bij het UvA-terrein

Meerdere demonstranten die het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam blokkeerden, worden opgepakt en afgevoerd door de ME.

De Kanters broer overleed aan kanker. Op het moment dat je hem nog noemt, of bij wijze van spreken een stoel voor hem aan tafel hebt staan, dan is hij er nog.'

Toen Wanda de Kanter rookte, droomde ze dat ze longkanker kreeg. Nu is ze een gevreesde anti-tabaksactivist

De supermarkt mag vanaf 1 juli geen sigaretten meer verkopen. Een overwinning, maar de tabaksindustrie wint ook terrein, ziet longarts Wanda de Kanter. 'Ik heb als arts honderden mensen met longkanker begeleid tot de dood.'

De vierjarige Ava met haar moeder tijdens de oogtest – ‘het oogspelletje’.

Bijziendheid van kinderen neemt sterk toe en de reden laat zich raden: te veel tijd achter het scherm

De helft van de jongvolwassenen heeft een bril nodig - oogartsen spreken inmiddels van een epidemie. De grote boosdoeners zijn de smartphone en de tablet, waaraan kinderen al jong worden blootgesteld.