Wielertoerist (50) overleden nadat hij uitwijkt voor valpartij: “Hij kwam terecht op auto van 20-jarige vrouw”

Kapelle-op-den-Bos -

Op de Verbindingsweg in Kapelle-op-den-Bos is zondagmiddag een fietser om het leven gekomen. Het slachtoffer week om een nog onbekende reden af van het rechterbaanvak en werd frontaal aangereden door een wagen die uit de andere richting kwam. Een tweede fietser raakte vervolgens zwaargewond toen iedereen in de remmen ging.

Chris Verhaeghe, Dimitri Berlanger

Volgens de eerste vaststellingen maakte het slachtoffer deel uit van een groep wielertoeristen die op de brug op de Verbindingsweg richting Kapelle-Op-den-Bos reed. “Het slachtoffer is uitgeweken en op die manier op het andere rijvak gekomen”, zegt korpschef Alain Meerts van de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise).Daarop overschreed de 50-jarige man uit Grimbergen de witte lijn, waarna hij frontaal werd aangereden door een wagen die uit de andere richting kwam. De vijftiger werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plekke.

Volle witte lijn

“De man kwam terecht op een personenwagen die werd bestuurd door een 20-jarige vrouw”, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. “Zij legde na het ongeval een negatieve adem- en speekseltest af. Een onafhankelijke getuigde bevestigde dat de fietser op haar rijvak was terechtgekomen.”

“Morgen zullen de andere mensen uit de wielergroep worden gehoord en intussen wordt er ook gekeken of er camerabeelden zijn van op de brug”, aldus Sabine Lievens van het parket van Halle-Vilvoorde.

Helm

In de nasleep van het ongeval raakte ook nog een tweede fietser gewond. Leo Van den Brande uit Meise kwam zwaar ten val toen de hele wielergriep na de aanrijding in de remmen ging. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en ligt momenteel op de dienst intensieve zorgen.

“Mijn broer kan zich nog maar weinig herinneren”, zegt burgemeester van Meise, Gerda Van den Brande (N-VA). “Blijkbaar is een van de mannen beginnen zwalpen, waarop die andere man is uitgeweken en op het andere baanvak terecht is gekomen, waar hij werd aangereden. De hele groep is dan beginnen remmen en toen is Leo ten val gekomen. Hij heeft onder meer acht ribben gebroken en een klaplong opgelopen. Gelukkig had hij een helm op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen