Einde van tijdperk bij Club Brugge: Vincent Mannaert neemt definitief afscheid, voorzitter Bart Verhaeghe neemt zijn aandelen over

Vincent Mannaert verlaat Club Brugge helemaal. Hij verlaat de Raad van Bestuur van blauw-zwart en voorzitter Bart Verhaeghe neemt zijn aandelen over. “Het was een eer om Club Brugge 13 jaar te mogen leiden als CEO.”

Valerie Van Avermaet

Het was eerder al bekend dat Vincent Mannaert eind dit seizoen zou stoppen als CEO van Club Brugge. De bedoeling was evenwel dat hij als aandeelhouder en lid van de Raad van Bestuur betrokken zou blijven bij de club, daar komt nu dus verandering in.

Mannaert, die CEO was van 2011 tot 2024, verkoopt zijn aandelen aan voorzitter Bart Verhaeghe. Hij verlaat ook de Raad van Bestuur. Nieuwe CEO Bob Madou zal in die RvB zijn plek innemen. Voorzitter Bart Verhaeghe reageert op de website van blauw-zwart. “Vincent stond samen met mij aan de wieg van het huidige Club Brugge. Ik kijk met een warm gevoel terug op de voorbije jaren. Nadat Vincent eerder aankondigde te stoppen als CEO, is dit een logische volgende stap. Hij zal altijd welkom zijn op Club. Door de aandelen van Vincent zelf te verwerven, versterken we de Vlaamse verankering van Club.”

© BELGA

Ook Mannaert zelf reageerde op zijn definitieve afscheid: “Het was een eer om 13 jaar Club Brugge te mogen leiden als CEO. Met de verkoop van de aandelen neem ik nu dus definitief afscheid. Ik koester de vele onvergetelijke herinneringen en wens mijn opvolgers en bij uitbreiding heel de Club álle succes toe.”

Eerder dit seizoen nam Bob Madou de fakkel als CEO van Club Brugge al over. Sinds enkele maanden vertoefde Vincent Mannaert steeds minder vaak op het oefencomplex van Club Brugge. Madou zei twee maanden geleden in een interview aan onze krant nog het volgende: “We hebben de afspraak dat hij ons blijft helpen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL