Nicolas Jarry is laatste halvefinalist in Rome na verrassende zege tegen Stefano Tsitsipas

De Chileen Nicolas Jarry (ATP 24) heeft zich donderdag als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales op het Masters 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/7.877.020 euro). In de kwartfinales ging de Chileen in drie sets verrassend voorbij de Griek Stefanos Tsitsipas, de nummer acht van de wereld: 3-6, 7-5 en 6-4.

Bron: BELGA

Bij de laatste vier staat hij eerstdaags tegenover de Amerikaan Tommy Paul (ATP 16). Paul, het veertiende reekshoofd, versloeg eerder op donderdag in de kwartfinales het Poolse zevende reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP 9) in drie sets: 7-5, 3-6 en 6-3. De partij duurde 2 uur en 44 minuten. De 26-jarige Paul schakelde in de achtste finales de Russische titelverdediger Daniil Medvedev (ATP 4) uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De samenstelling van de andere halve finale was eerder al gekend. Het Duitse derde reekshoofd Alexander Zverev (ATP 5) neemt het daarin om een finaleticket op tegen de Chileen Alejandro Tabilo (ATP 32). Tabilo zorgde in de zestiende finales (derde ronde) nog voor een stevige stunt door nummer 1 van de wereld Novak Djokovic genadeloos uit het toernooi te knikkeren (6-2 en 6-3).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer