© AFP

Carla Bruni-Sarkozy meerdere uren verhoord in corruptiezaak

Carla Bruni-Sarkozy is donderdag meerdere uren verhoord als verdachte in de zaak rond de Franse oud-president Nicolas Sarkozy, die mogelijk getuigen heeft beïnvloed in de Libië-affaire. In oktober 2023 werd in Frankrijk een vooronderzoek geopend naar Sarkozy of hij iets te maken heeft met de intrekking van een verklaring van de Frans-Libanese zakenman Ziad Takieddine.

Bron: BELGA

Donderdagochtend werd Bruni-Sarkozy ondervraagd door het Centraal Bureau voor de Bestrijding van Corruptie en Belastingfraude (Oclciff). Haar verhoor eindigde aan het begin van de middag, zo schrijft het Franse persagentschap AFP op basis van een gerechtelijke bron.

Er is “nog geen onmiddellijke beslissing genomen door de onderzoeksrechters” over mogelijke vervolging, aldus diezelfde bron.

De affaire draait rond beschuldigingen dat er illegaal geld naar de verkiezingscampagne van Sarkozy in 2007 zou zijn gevloeid vanuit het regime van de toenmalige Libische sterke man, Muammar al-Khadafi. Sarkozy, die van 2007 tot 2012 president van Frankrijk was, heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer