© AP

Portugees Antonio Da Costa wint Formule E in Berlijn, Stoffel Vandoorne 20e

Ondanks zijn achtste plaats op de startgrid moest Stoffel Vandoorne (DS Penske) zondag genoegen nemen met de twintigste en laatste plaats in de tweede ePrix in Berlijn, de tiende van de zestien manches van het Formule E-wereldkampioenschap. De overwinning was voor Antonio Felix Da Costa (TAG Heuer Porsche) uit Portugal.

Bron: BELGA

Vandoorne kende een moeilijkere kwalificatie voor deze tweede ePrix in Berlijn en eindigde hierin als achtste. Zaterdag eindigde onze landgenoot nog als tweede. Tijdens de race slaagde de Kortrijkzaan er niet in om het gat met zijn rivalen te dichten en viel hij in de laatste ronden zelfs terug tot de laatste plaats.

De Nieuw-Zeelander Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) diepte zijn voorsprong in het algemeen klassement uit met de overwinning op zaterdag en de tweede plaats op zondag. Hij heeft in totaal 140 punten, 16 meer dan zijn eerste achtervolger, de Duitser Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche). Vandoorne staat na zondag op de negende plaats in het algemene klassement (43 punten) achter winnaar van de dag Da Costa (59 punten).

De elfde manche van het Formule E-wereldkampioenschap wordt op 25 mei gereden in het Chinese Shanghai.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer