Alle partijen bereid om opnieuw rond tafel te zitten voor staakt-het-vuren in Gaza

Rook in Rafah na een Israëlisch bombardement.© EPA-EFE

Alle partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw rond de tafel te zitten om te onderhandelen over een wapenstilstand. Dat meldt Al-Qahera News, de Egyptische zender die dicht bij de inlichtingendiensten staat, dinsdagavond.

blg
Bron: BELGA

In de Egyptische hoofdstad Caïro vinden nog steeds onderhandelingen plaats tussen Israël en een delegatie van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu liet eerder verstaan dat een Israëlische delegatie in Caïro is om te onderhandelen over een ontwerpakkoord dat een staakt-het-vuren moet bewerkstelligen in de Gazastrook.

Tegelijk kondigde het Israëlische leger aan dat het de Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, had ingenomen. Israëlische speciale eenheden zouden de omgeving uitkammen.

Egypte waarschuwde Israël dinsdagavond voor de gevaren van een escalatie van het conflict als het land Rafah verder aanvalt. Caïro zegt klaar te zijn voor alle “mogelijke scenario’s”.

Het Witte Huis toont zich optimistisch over een mogelijk akkoord. Volgens John Kirby, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van de VS, zouden Israël en Hamas “in staat moeten zijn om de resterende kloven te overbruggen” om een akkoord te bereiken. Kirby hoopt dat er “zeer binnenkort” een definitieve overeenkomst wordt bereikt in Caïro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen