© Photo News

Ryan Day houdt Ding Junhui uit kwartfinales Masters snooker, rampseizoen Chinees duurt voort

Er komt maar geen einde aan het rampseizoen van Ding Junhui. De 30-jarige Chinees, nummer vier van de wereld, bracht in september voor eigen publiek in Yushan weliswaar nog het World Open op zijn naam, maar slaagt er sindsdien nog amper in een wedstrijd te winnen. Op het Masters werd “Enter the Dragon” maandag in het Alexandra Palace van Londen in de eerste ronde met 6-4 uitgeschakeld door de Welshman Ryan Day (WS-17).

Ding begon nochtans bijzonder goed. Met breaks van 111 en 58 bouwde hij een 0-3 voorsprong op. Day wiste dat uit met breaks van 79, 125 en 105 en stormde ondanks een 62 break van Ding naar 5-3 door. Met een 100 break spartelde de toernooiwinnaar van 2011 nog even tegen, waarna Day het met een 125 afmaakte. Een derde ronde (zestiende finales) op het Scottish Open blijft zo Dings beste resultaat sinds zijn zege in Yushan.

Ook Liang Wenbo (WS-19) zal niet voor Chinees succes zorgen in Londen. Hij moest, eveneens met 6-4, zijn meerdere erkennen in Judd Trump (WS-3). Bij een 5-1 achterstand schakelde Wenbo plots een versnelling hoger. Met breaks van 58, 51, 116 en 139, de hoogste van het toernooi tot nu toe, kwam hij nog terug tot 5-4, waarna Trump alsnog een 85 wegpotte voor de overwinning.

In de kwartfinales (best of 11) komt Trump tegenover Shaun Murphy (WS-6) of Ali Carter (WS-13) te staan. Day wacht de winnaar van het Schotse duel tussen John Higgins (WS-5) en Anthony McGill (WS-16) op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten