Blinken gaat in Saudi-Arabië praten over bestand in Gaza

Nieuws
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat maandag en dinsdag in Saudi-Arabië praten met regionale partners over onder meer een wapenstilstand in Gaza en de vrijlating van Israëlische gijzelaars door Hamas. Dat heeft zijn departement zaterdag bekendgemaakt.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 22:09
Afbeelding
beeld anp

Volgens woordvoerder Matthew Miller komt tevens de recente toename van de humanitaire hulp aan Gaza aan de orde en zal erop worden aangedrongen die gedurende langere tijd in stand te houden.

‘De minister zal zeker ook het belang benadrukken van preventieve maatregelen tegen uitbreiding van het conflict en van pogingen blijvende vrede en veiligheid in de regio te bewerkstelligen. Het pad naar een onafhankelijke Palestijnse staat en veiligheidsgaranties voor Israël maken daarvan deel uit’, aldus Miller.

Een bezoek aan Israël staat niet op het programma van Blinken. Wel gaat de Amerikaanse buitenlandminister naar een speciale bijeenkomst van het World Economic Forum over mondiale samenwerking, klimaatverandering en de energietransitie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Burgerluchtvaart komt weer op gang in Nieuw-Caledonië

Het commerciële vliegverkeer op de internationale luchthaven van het Franse overzeese gebiedsdeel Nieuw-Caledonië komt na weken van hevige onlusten weer op gang.

Afbeelding

Eigenaren kunnen woensdag bij auto in garage Nieuwegein

Mensen die hun auto in de gedeeltelijk ingestorte parkeergarage in Nieuwegein hebben staan, kunnen daar woensdag bij om er spullen uit te halen.

Afbeelding

FNV vreest misbruik mantelzorgers om zorgkosten

Vakbond FNV vreest verdere druk op en zelfs 'misbruik' van mantelzorgers om de zorgkosten te drukken. De vakbond vraagt het demissionaire kabinet ervoor te waken dat het werk niet te ver verschuift van de professionele zorg naar de mantelzorg.

Afbeelding

Tenlastelegging in zedenzaak Ali B uitgebreid met aanranding

Het Openbaar Ministerie heeft in de zedenzaak van rapper Ali B de tenlastelegging uitgebreid. De officieren van justitie hebben na bestudering van het dossier besloten om de rapper naast verkrachting ook aan te klagen voor aanranding van een vrouw in Heiloo, zegt een woordvoers..

Afbeelding

Pilotenvakbond: nachtsluiting Schiphol bedreigt vakantievluchten

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) roept de overheid op haar plannen voor een nachtsluiting op luchthaven Schiphol te staken. Volgens de pilotenvakbond zijn de plannen onnodig en pakken ze negatief uit voor Nederlanders.

Afbeelding

Türk vindt dodental Westelijke Jordaanoever onbegrijpelijk

VN-mensenrechtenchef Volker Türk eist opnieuw een einde aan het toegenomen geweld op de Westelijke Jordaanoever. Hij vindt het 'niet te begrijpen' dat daar sinds 7 oktober 505 Palestijnen zijn gedood door Israëlische militairen en kolonisten.