© BELGA

Fnac Vanden Borre bouwt nieuw magazijn in Willebroek

Fnac Vanden Borre bouwt een nieuw magazijn van 14.000 vierkante meter in Willebroek. Dat zal in juni de deuren openen. In het huidige distributiecentrum in Sint-Pieters-Leeuw is er niet voldoende oppervlakte om het ruimere aanbod van de twee ketens te kunnen volgen, luidt het woensdag in een communiqué. Op korte termijn komen er geen jobs bij.

Het gaat om een nieuwe stap in de integratie van de ketens. Fnac en Vanden Borre behoren sinds juli 2016 tot dezelfde groep, toen Darty, het Britse moederbedrijf van Vanden Borre, werd overgenomen door het Franse Fnac. Bedoeling was onder meer om beter het hoofd te bieden aan de concurrentie op internet.

In België werden in maart vorig jaar de krachten gebundeld onder de naam Fnac Vanden Borre. De twee merken behouden hun specifieke kenmerken. Aan de winkels van Fnac en Vanden Borre is niks veranderd.

De bouw van het bijkomende magazijn in Willebroek zal op korte termijn niet voor extra jobs zorgen, maar Yannik Bouillon, directeur Marketing & Customer Experience van Fnac Vanden Borre, sluit niet uit dat “met de groei van de activiteiten er geleidelijk aan ruimte komt voor nieuwe jobs.”

De groep had in december 2017 703 winkels, waarvan 82 in België: 11 Fnac-winkels en 71 filialen van Vanden Borre.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER