Direct naar artikelinhoud
Winterweer

Nieuwe sneeuwzone trekt vannacht over ons land, lokale sneeuwtapijten tot 10 cm mogelijk

Nieuwe sneeuwzone trekt vannacht over ons land, lokale sneeuwtapijten tot 10 cm mogelijk
Beeld Photo News

Het KMI waarschuwt voor gladheid tot woensdagmiddag in het hele land. Na de doortocht van een zwakke sneeuwzone ligt er nog een sneeuwlaag van 1 tot 5 cm. Code geel is van kracht tot woensdag 14 uur.

Het KMI voorspelt dat in de nacht van dinsdag op woensdag nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereiken. De waarschuwing (code geel) is van kracht van dinsdag 20 uur tot woensdag 14 uur.

“Deze sneeuwbuien palmen geleidelijk het westen van ons land en de gebieden langs de Franse grens in. Tegen de ochtend kunnen ze mogelijk doorstoten tot het centrum, ongeveer tot een lijn Antwerpen - Namen”, stelt het KMI. Woensdagvoormiddag trekken de sneeuwbuien geleidelijk weg naar het zuiden. “Rond of kort na de middag zou het dan overal droog moeten blijven.”

Volgens het KMI kunnen die sneeuwbuien in heel het gebied ten westen van de lijn Antwerpen - Namen voor 1 tot 5 cm verse sneeuw zorgen. Lokaal kunnen er dus sneeuwtapijten tot wel 10 centimeter ontstaan.

Ook elders blijft het dinsdagnacht en woensdagochtend opletten voor gladheid door de sneeuw die dinsdag gevallen is en door vorming van ijsplekken.

Twitter bericht wordt geladen...

Lees ook: 10 tips om veilig te rijden in de sneeuw