De Fans Lieve Snauwaert, Guido Gebruers en Ria Van Mechelen (midden met cheque, Xavier De Busser ontbreekt) overhandigen de cheque aan De Fakkel.© Hans Otten

De Fans schenken opbrengst concert aan De Fakkel

Herentals -

Het groepje muziekliefhebbers dat zichzelf De Fans noemt, heeft een cheque van 2.700 euro overhandigd aan De Fakkel, de Herentalse organisatie waar armen het woord nemen. Dat is de opbrengst van hun concert met Jan De Smet.

De Fans is een groepje liefhebbers van het betere Nederlandstalige lied dat geregeld concerten organiseert voor het goede doel. Met twee keer Willem Vermandere, Johan Verminnen en in februari nog Jan De Smet & De Grote Luxe schoten Xavier De Busser, Ria Van Mechelen, Guido Gebruers en Lieve Snauwaert al vier keer in de roos. De opbrengst van die laatste voorstelling in cultuurcentrum ’t Schaliken, goed voor het fraaie bedrag van 2.700 euro, schonken ze aan De Fakkel.

“Wij zijn hier heel dankbaar voor”, zeggen Nathalie Frenay en Paul Van de Vel van De Fakkel. “We gebruiken de gift voor allerlei sessies die wij voor mensen in armoede organiseren, zoals stoelyoga, ademhalingsoefeningen of rond stressbestendigheid. Daarmee kunnen we de experten vergoeden die deze sessies op een toegankelijke manier geven. Ook in Herentals leeft 20 procent van de bevolking in armoede.”

De Fans bereiden intussen hun volgende concert voor: op 21 februari 2025 treedt Lais op in de Sint-Jan-de-Doperkerk in de Molekens. Tickets zijn vanaf 4 juni te verkrijgen. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals