Direct naar artikelinhoud
Voyeurisme

Scoutsleider die verdacht wordt van verspreiden naaktfoto's tijdelijk geschorst

Beeld ter illustratieBeeld thinkstock

"Nu we weten welke groep van de scouts betrokken is bij de zaak van de online geplaatste naaktfoto's van minderjarigen door een scoutsleider uit Sint-Truiden, kunnen wij de ouders en de leiding de nodige ondersteuning geven." Dat heeft Jan Van Reusel, woordvoerder van Scouts & Gidsen van Vlaanderen, vanmiddag verklaard.

Een scoutsleider (23) uit Sint-Truiden wordt in verband gebracht met het online plaatsen van naaktfoto's met minderjarigen via een online forum van voyeurs. "Als nationale leiding van Scouts en Gidsen Vlaanderen reageren we erg aangeslagen op dergelijke feiten in de omgeving van scouting", zegt Jan Van Reusel. "Onze bekommernis gaat in de eerste plaats uit naar leden, ouders en leiding van de betrokken groep om hen te ondersteunen. Die zorg kan variëren van coaching bij communicatie tot eventuele slachtofferhulp, afhankelijk van de plaatselijke situatie. "

"De betrokken leider werd inmiddels door de lokale groep geschorst. Alle ouders van de groep worden geïnformeerd. Wie niet werd gecontacteerd mag er dus zeker van zijn dat zijn of haar groep hier niet betrokken is. Vanuit de nationale staf wordt de groep nu verder begeleid door een pedagoog", aldus nog Van Reusel. "We gaan nu uit van gepaste opvolging, zodat rust en vertrouwen wordt gevonden om ter plaatse voort van scouting te mogen genieten."