Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Kindje van 1,5 jaar valt 8 meter diep tussen sluisdeuren Schelde

Kindje van 1,5 jaar valt 8 meter diep tussen sluisdeuren Schelde
Beeld Didier Verbaere

In Wichelen is een kind van 18 maanden oud omstreeks 16.10 uur zowat acht meter diep in een sluiscomplex aan de Schelde gevallen. Het was samen met zijn ouders aan het wandelen toen het naast een rooster ten val kwam en in een gat terechtkwam. Het raakte daarbij enkele metaalobstakels. 

Het kind viel relatief zacht op een ondiepe, modderachtige ondergrond en zou geen water binnengekregen hebben. Omstanders hebben het rooster opengemaakt, zijn afgedaald en hebben het kind na ongeveer 10 minuten zwaargewond bovengehaald. "Mijn gedachten gaan naar de familie van het kind", zegt burgemeester Kenneth Taylor, die een grondig onderzoek vraagt.

Aan de straatkant van het sluizencomplex is een bescherming aangebracht, maar aan de kant van het jaagpad niet. Technici kunnen de installatie benaderen en openmaken, "maar het kan niet de bedoeling zijn dat er openingen tussen die roosters zijn waar kinderen tussen kunnen", zegt Taylor.

Zwaargewond

De Vlaamse Waterweg stuurt een aannemer ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Op het moment van de onfortuinlijke val waren omstanders in de buurt. Een passant had een passende moersleutel om het beveiligingsrooster open te maken. Zo kon het kind bevrijd worden. Nog voor de brandweer ter plaatse kwam, hadden die het rooster opengemaakt en het kind gered. Dankzij het ondiepe water werd de val van acht meter gebroken en was het kind nog in leven.

Het kind is zwaargewond in gezelschap van de ouders naar het ziekenhuis overgebracht door de MUG-diensten. 

Zwaargewond
Beeld Verbaere
Zwaargewond
Beeld Didier Verbaere
Zwaargewond
Beeld Verbaere