Het verkeer kan weer beurtelings door de Heerestraat in Oud-Turnhout rijden.© Gemeente Oud-Turnhout

Heerestraat open voor beurtelings verkeer: beton moet nog verder uitharden

Oud-Turnhout -

De Heerestraat in Oud-Turnhout is weer toegankelijk, maar dan voorlopig wel voor beurtelings verkeer. De beton op de plaats van de werkzaamheden moet nog wel ruim twee weken uitharden.

Er was van 12 februari geen doorgaand verkeer meer mogelijk in de Heerestraat en Steenweg op Oosthoven voor de herstelling van de riolering na een waterlek. Het lokaal bestuur van Oud-Turnhout schatte eerder een termijn van vijf weken in, maar door onvoorziene omstandigheden duurde de herstelling langer dan gepland.

Het doorgaand verkeer op de verbindingsweg tussen Oosthoven en het centrum van Oud-Turnhout moest 2,5 maanden een wegomlegging volgen langs de Polderstraat, Steenweg op Ravels, Noord-Brabantlaan in Turnhout en langs de Steenweg op Turnhout. Omrijden is sinds enkele dagen niet meer nodig. De Heerestraat is opnieuw opengesteld voor beurtelings verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de werf wel langs twee kanten passeren.

“Het nieuwe beton is gestort en de signalisatie voor de wegomlegging is weggehaald”, laat de gemeente Oud-Turnhout weten. “Na de nodige uithardingsperiode wordt de volledige rijweg opengesteld. Naar alle verwachting zal dit op dinsdag 21 mei gebeuren.” (bvdl)

Het verkeer kan weer beurtelings door de Heerestraat in Oud-Turnhout rijden.© Gemeente Oud-Turnhout

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout