© Walter Saenen

Wakeboardkabel Galgenweel krijgt er klein broertje bij

De WakeUpCable op het Galgenweel op Linkeroever wordt uitgebreid. Naast de grote ‘zesmaster’, die sinds vorig jaar actief is, komt er een ‘tweemaster’ voor wie wat meer zijn tijd wil nemen om het wakeboarden onder de knie te krijgen.

Dennis Van Damme

Na een succesvol eerste seizoen breidt WakeUpCable aan het Galgenweel al uit. De wakeboardkabel, die vorig jaar in gebruik werd genomen, krijgt er een klein broertje bij. De huidige kabel wordt met zes masten omhoog gehouden. Met een constante snelheid van 28 kilometer per uur draait hij rond, waardoor meerdere wakeboarders zich tegelijk kunnen laten voorttrekken.

Die relatief hoge snelheid is prima voor de geoefende wakeboarder, maar voor wie nog nooit op zo’n plank heeft gestaan, maakt het vooral de start behoorlijk pittig. De kabel rukt je namelijk nogal fel het water in. “Daarom plaatsen we nu een tweemaster bij”, zegt uitbater Jef Van Heurck van WakeUpCable. “Daarop kan slechts één iemand per keer wakeboarden. Maar we kunnen wel perfect de snelheid afstemmen op het niveau van de klant. Zo kan je rustig vanaf de kant of zelfs vanuit het water vertrekken en op eigen tempo gewend raken aan de sport.”

De nieuwe kabel komt achter het gebouw waar brasserie Regatta Club gevestigd is en wordt 85 meter lang. Dankzij een unieke manier van bouwen moet er geen beton worden gebruikt en worden de masten rechtstreeks met bouten in de grond verankerd. Zo zijn er geen gevolgen voor het groen en kan de kabel toch een gewicht van vier ton dragen.

Op 2 juni moet de nieuwe kabel klaar zijn. Hij zal dan meteen aan verlaagd tarief kunnen worden ingewijd door de kleintjes tijdens de kids-sessie. Op gewone dagen zal hij kunnen worden afgehuurd door groepen tot zes personen.