© KRC Genk

Officieel: KRC Genk heeft vervanger voor Omar Colley beet

De kogel is door de kerk. Genk heeft een opvolger voor Omar Colley. Met de pas 20-jarige Jhon Janer Lucumi, die voor 4 seizoenen tekent en zal spelen met rugnummer 33, komt een linksvoetige centrale verdediger de rangen versterken. In principe meteen ook de laatste inkomende transfer bij Racing, dat eerder al middenvelder Piotrowski, verdediger Screciu en de aanvallers Gano en Paintsil aantrok. De teller in de A-kern staat momenteel op 29 stuks. Ruim voldoende om de zware augustusmaand aan te vatten. Tegen het sluiten van de transfermarkt zullen allicht nog enkele pionnen de club verlaten, al dan niet op huurbasis.

Roger Cox

José Izquierdo, Carlos Bacca en Deiver Machado hebben een opvolger. Genk heeft de Colombiaanse markt nu ook ontdekt en dus speelt centrale verdediger Jhon Janer Lucumi vanaf vandaag voor de Limburgse eersteklasser. Lucumi is een nog relatief onbeschreven blad. Vanaf zijn 9de jaar zit hij bij Deportivo Cali, waar hij vorig seizoen het vertrouwen wist te winnen van coach Gerardo Pelusso en uitgroeide tot een vaste waarde. Hij profiteerde van de uitsluiting van twee concurrenten, Danny Rosero en Ezequiel Palomeque, om een basisplaats af te dwingen.

Lucumi maakte destijds deel uit van de Colombiaanse jeugdploegen U15 en U17. Hij kan niet alleen centraal uit de voeten maar ook de linksachterpositie is hem niet vreemd. Vraag is natuurlijk of hij bij Genk onmiddellijk inzetbaar zal zijn. Vooreerst is er zijn jeugdige leeftijd, verder valt af te wachten hoe hij de stap naar Europa verteert. In de voorbije weken werd er in Colombiaanse media gewag van gemaakt dat hij zichzelf nog niet rijp voelde voor zo’n ingrijpende move in zijn carrière. Vandaar dat de onderhandelingen wat langer aansleepten. De speler was ook in beeld bij Gent.

Volgens onbevestigde berichten zou Genk 3 miljoen dollar, zijnde 2,5 miljoen euro, betalen voor de nieuwkomer. Bovendien zou Deportivo Cali bij Genk een bepaald percentage (20?) hebben bedongen op de meerwaardeprijs bij een mogelijke doorverkoop. De onderhandelingen in de Luminus Arena werden persoonlijk geleid door Juan Fernando Mejia, de voorzitter van Cali. Woensdag werkte Lucumi de gebruikelijke medische en fysieke tests af. Donderdag wordt hij officieel aan het grote publiek voorgesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer