© Viapura

Yoga voor het goede doel in Westerlo

Ook Ellen Van Renterghem, de motor achter Yoga Viapura uit Westerlo, levert haar bijdrage aan De Warmste Week. Zondag 17 december gaat ze voor in een massaal yoga-event in CC De Zoerla in Westerlo. De opbrengst van ‘Share the Light’ gaat rechtstreeks naar vzw SOS Kinderdorpen België.

Peter Briers

Het is niet de eerste keer dat Yoga Viapura in de bres springt voor hulpbehoevenden. “We doen jaarlijks iets voor het goede doel, maar dit is wel mijn eerste deelname aan De Warmste Week”, zegt Ellen. “SOS Kinderdorpen zet zich in voor de kleinsten, niet alleen in andere landen, maar ook bij ons. Op die manier wordt iedereen er beter van: de deelnemers krijgen rust en energie, vzw SOS Kinderdorpen België de opbrengst.”

Zondag komt iedereen aan z’n trekken, zowel kinderen als volwassenen. “We hebben gekozen voor rustige en toegankelijke yogalessen”, legt Van Renterghem uit. “Yin & Yang is een basisles, waar je absoluut geen yoga-ervaring voor nodig hebt. Iedereen kan aan deze sessie deelnemen. Terwijl de mama’s en de papa’s bezig zijn, kunnen hun kinderen terecht in de naastgelegen zaal voor een sessie Kinderyoga.”

Blikvanger wordt het zingen van mantra’s in Sanskriet. “Mantra’s zingen is een uitzonderlijk gebeuren. Het is een makkelijke manier om helemaal tot rust te komen. Terwijl de muziek weerklinkt, worden de mantra’s telkens herhaald, wat zorgt voor rust én energie. Of je zacht meezingt of uit volle borst, dat bepaalt iedereen zelf, maar meestal laat iedereen zich helemaal gaan. De kinderen van Bob Marley doen het ook, net als Tina Turner.”

Praktisch

‘Share the light’, met Yin & Yang en Kinderyoga (10u-11.30u) en mantra’s zingen (11.30u-12u). Wie wil deelnemen, moet vooraf inschrijven. Er is geen vaste kostprijs, iedereen geeft wat hij of zij wil. www.viapura.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER