AFP
Volledig scherm
© AFP

Ryanair: "Reizigers die getroffen werden door interne staking moeten niet vergoed worden"

LuchtvaartRyanair hoeft geen compensatie te betalen aan reizigers die hun vlucht geannuleerd zagen ten gevolge van een interne staking. Dat meldt de Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij zelf. Het bedrijf beroept zich daarvoor op een recente beslissing van de handelsrechtbank van Barcelona. "De stakingen vonden plaats buiten onze wil om", luidt de uitleg.

11 reacties

  • Koen Meulkens

    5 jaar geleden
    Freddy De Vos...slecht draaien? De eerste 6 maand 1.2 miljard winst op een omzet van 4.8. Als dat slecht is, wat noem jij dan wel goed?
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Ryanair moet wel opdraaien voor die kosten! Aangezien het hun fout is dat hun personeel staakt! Mochten zij de wetten naleven en hun personeel behandelen met respect, hadden deze geen reden om te staken. Tenslotte is het ook dom van de mensen, om in zo'n vliegtuigonderneming hun geld te steken. Je weet dat het bedrijf slecht draait, geen respect geeft en aan wetgeving hun voeten veegt. Ga je dan echt vanwege de prijs toch vliegen met zo'n klungel bedrijf?
  • Jurgen Van Den Bergh

    6 jaar geleden
    Inderdaad Erwin. Maar je weet, voor geld danst den beer.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Als Ryanair dan toch niet inzit met zijn personeel en passagiers, waarom dan nog een ticket boeken bij die Ierse onmenselijke maatschappij? Laat die maatschappij toch links liggen! Er zijn andere maatschappijen die misschien iets duurder zijn, maar menselijker te werk gaan! En dat onze EU parlementsleden eens harde taal spreken tegen die maatschappij! Als ze niet voldoen aan de EU wetten en normen, gewoon licentie en landingsrechten intrekken. Dat zal voor mister Ryanair pas een regel zijn!
  • Peter

    6 jaar geleden
    heel simpel, stop boekingen bij Ryanair! Mensen willen bedrogen worden.