De snelheidsradars werden vrijdag in heel wat politiezones ingezet.© Karel Hemerijckx

Politiezones nemen deel aan flitsmarathon: “Man betrapt die 174 km per uur reed en dronken chauffeur zonder rijbewijs geklist”

Regio -

De verschillende politiezones uit het arrondissement Mechelen hebben vrijdag deelgenomen aan de nationale flitsmarathon. Dit weekend maakten al drie politiezones hun resultaten bekend.

“In politiezone Rivierenland hebben we de snelheid van 10.810 voertuigen gecontroleerd. 467 bestuurders reden te snel. Dat is 4,3 procent”, licht politiewoordvoerder Dirk Van de Sande toe.

“In de zone 30 is de snelheid van 1.769 voertuigen gecontroleerd. 129 daarvan reden te snel. In de zone 50 reden 317 op 7.569 voertuigen te snel en in de zone 70 duwden 21 chauffeurs op 1.445 het gaspedaal te diep in.”

Met 4,3 procent snelheidsovertredingen is het laagste cijfer in jaren behaald. “Als we naar de flitsmarathons van de voorbije jaren kijken, zien we uitschieters tot 8,8 procent in april 2023 en zelfs 11,5 procent in oktober 2021. Met 4,3 procent doen we het net iets beter dan ons vorige laatste cijfer: 4,4 procent in april 201”, aldus nog Van de Sande.

Politiezone Heist

In politiezone Heist reed 11 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. “407 van de 3.562 auto’s reden te snel. Onze controles vonden plaats op zes verschillende locaties in onze gemeente. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur op een plaats waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.”

174 km per uur

Politiezone Bodukap controleerde dan weer de snelheid van 5.725 voertuigen. Dat was het geval in Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte. 303 bestuurders (5,29%) reden te snel. Opvallendste resultaten werden op de Putsesteenweg in Bonheiden genoteerd. Daar werd het rijbewijs van twee bestuurders voor vijftien dagen ingetrokken. “Een van hen reed 127 kilometer per uur, de andere liefst 174 kilometer per uur. Op de plaats van de controle mocht maximum 70 worden gereden. Een van de bestuurders was bovendien een beginnen bestuurder”, zegt een woordvoerder.

De politie betrapte tijdens de actie ook een bestuurder die eigenlijk niet mocht rijden. “Omdat zijn rijbewijs al ingetrokken was. Maar hij zat toch achter het stuur. En de persoon in kwestie had bovendien flink gedronken. Hij bleek maar liefst 3,59 promille alcohol in het bloed te hebben. De auto van de man is door ons in beslag genomen.(tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners