Moeder en zoon schrikken wakker nadat auto door gevel is gereden: “Helaas niet de eerste keer dat dit voorvalt”

Arendonk -

Voor Linda Van Gestel (58) en haar zoon Daniel Van Dijck (28) uit Arendonk begon de week met een knal. Een auto ging maandagochtend uit de bocht en kwam in de garage van hun woning in Onder d’Eike terecht. De bestuurder van de wagen, een zeventiger uit de buurt, is vermoedelijk onwel geworden en miste daardoor een bocht.

Ronny van den Ackerveken

Onder d’Eike is een zijstraat van Grens, de gewestweg die Arendonk met het Nederlandse Reusel verbindt. Verkeer dat uit de richting van Nederland komt, moet vlak voor de brug over het kanaal Dessel-Schoten een scherpe bocht naar links nemen op Grens. Het is op die plaats dat maandag rond 9 uur het ongeval gebeurde. “Ik lag nog te slapen en werd plots wakker van een harde knal”, vertelt Linda Van Gestel. “Mijn man was niet thuis, maar onze zoon wel. We keken door het raam aan de achterkant van de woning en zagen buiten een aantal mensen staan. Ze waren naar onze garage aan het wijzen. Toen we beneden kwamen, zagen we dat een auto dwars door de muur van de garage was gereden.”

© RTV

LEES OOK. Bestuurder verliest controle over stuur en crasht in garage van buren

De bestuurder van de wagen is een 78-jarige man uit Arendonk. “De man woont hier in de buurt en kwam met zijn wagen uit Nederland”, zegt Patrick Deboel van de brandweer. “Vermoedelijk is hij onwel geworden. De wagen reed daardoor in de bocht rechtdoor, vernielde de omheining rond de woning en kwam tot stilstand in de garage. Een getuige heeft het slachtoffer uit de wagen bevrijd. De man is voor een preventieve controle naar het ziekenhuis gebracht, maar liep geen zware verwondingen op. Nadat de wagen getakeld was, hebben wij de woning gestut.”

© rtv

Ouderlijk huis

De bewoners van het huis raken het stilaan gewoon dat auto’s uit de bocht gaan. “Het is niet de eerste keer, elk jaar komen er voertuigen in onze tuin terecht”, zegt Daniel. “De omheining vertoont op meerdere plaatsen de sporen ervan. Meestal zijn het bestuurders die onder invloed zijn en te snel rijden en zo de bocht missen. Ondanks alles is het nog maar de tweede keer dat een wagen in onze gevel rijdt.”

“De woning is mijn ouderlijke huis”, legt Linda uit. “Door de ongevallen uit het verleden hebben we al twee maal meegemaakt dat onze eigen wagen total loss was. Intussen zijn we de schrik weer te boven gekomen. Het belangrijkste is dat we ongedeerd zijn en dat enkel de achterbouw beschadigd is.”

Bewoonster Linda Van Gestel bij de brokstukken van de vernielde garage.© ram

De wagen is in deze bocht voor de brug rechtdoor gereden.© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen