Het nieuwe Welzijnshuis is zo goed als klaar.© Stad Lokeren

Sociale diensten verhuizen in mei naar nieuwe stek

Lokeren -

Op woensdag 15 mei nemen alle welzijnsdiensten van de stad Lokeren hun intrek in het nieuwe Welzijnshuis op de Grote Kaai 20. Alle diensten die nu nog in het Sociaal Huis in de Lepelstraat zitten, zullen dan samen onder een dak zitten.

Ivan Elegeert

Begin 2021 maakte de stad Lokeren al bekend dat ze het voormalige gebouw van de dienst Financiën op de Grote Kaai had aangekocht. “Door de verschillende welzijnsdiensten te centraliseren op een plaats is de drempel om langs te komen voor onze inwoners veel lager”, zegt burgemeester Filip Anthuenis (Lokaal Liberaal).

Om het gebouw klaar te maken voor de nieuwe invulling, waren er aanpassingswerken nodig. Die zijn intussen bijna afgerond, waardoor de opening in zicht komt. “Het Welzijnshuis zal verbonden worden met het lokaal dienstencentrum en is er voor iedereen, maar vooral voor de kwetsbare mensen in de samenleving”, zegt schepen van Welzijn Nina Van der Sypt (CD&V). “Zo komen de diensten Maatschappelijk werk, Zorg en Preventie, Diversiteit en Participatie, Onderwijs en Opgroeien en het Lokaal dienstencentrum er samen.”

Wie met welzijnsvragen zit of hulp nodig heeft, is vanaf 15 mei dus welkom in het Welzijnshuis op de Grote Kaai 20. Tot dan blijven de stadsmedewerkers van het Sociaal Huis klaarstaan in de Lepelstraat. Door de verhuizing zal het Sociaal Huis uitzonderlijk gesloten zijn op dinsdag 14 mei. Het nieuwe Welzijnshuis zal vanaf 15 mei van maandag tot en met vrijdag geopend zijn, telkens van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER