Balen-speler Wannes Vanlimbergen (links) met Bjarne Dekort.© mpics

Voetbal 2de provinciale B: Balen - Punt-Larum 0-3

Balen kan niet stunten tegen kampioen Punt-Larum en degradeert: “We gaan hard werken om zo snel mogelijk terug te keren”

Op de laatste speeldag van de competitie behield Balen nog een kleine kans om niet naar 3de provinciale te degraderen. Dan mocht rechtstreeks concurrent Merksplas niet winnen en moest Balen zelf kampioen Punt-Larum in het verlies duwen. Dat laatste lukte helaas niet. Balen ging thuis met 0-3 onderuit. “Ik wil zo snel mogelijk terugkeren”, is voorzitter Davy Swolfs ambitieus.

marc kempen

“Ik durfde eigenlijk niet meer hopen op een goede afloop”, schudde voorzitter Davy Swolfs het hoofd. “Op het veld was het verschil duidelijk. Punt-Larum won zeker verdiend. Het is natuurlijk niet in deze wedstrijd dat we het behoud aan onze neus zien voorbij gaan. In de periode rond de maanden oktober en november begon de neerwaartse spiraal, nadat we best een goede start van het seizoen hadden genomen. Maar dan begon een zwakke periode en zakten we verder weg in het klassement. Iedereen weet dat het bijzonder moeilijk is om onderaan weg te geraken.”

“We werden ook getroffen door meerdere blessures. Dat zal wel voor alle clubs gelden, maar bij ons waren het toch dragende spelers die we moesten missen. We maakten bovendien mee wat alle bedreigde ploegen overkomt. Alles zit tegen. Kansen werden niet afgemaakt en aan de overzijde werd elk foutje genadeloos afgemaakt. Ongelukkig en onnodig puntenverlies hielp ons uiteraard niet verder. We waren ook veel te wisselvallig. Toch kwam er in januari een heropleving met een 7 op 9 en was er weer even hoop. Maar dan volgde een reeks van verliespartijen.”

Swolfs is wel allesbehalve van plan om bij de pakken te blijven zitten. “We gaan proberen om iedereen terug op te krikken en er volgend seizoen opnieuw te staan”, aldus de voorzitter. “Ik zou graag zo snel mogelijk terugkeren om weer de derby’s tegen Ezaart, Olmen en Wezel te kunnen spelen. Ik weet wel dat je een promotie niet op bestelling krijgt, maar we zijn ambitieus. Dat weet ook Guy Taels, onze nieuwe trainer. Om hem te helpen bij zijn taak, hebben we alvast enkele goede transfers gerealiseerd. Ik geloof erin”, besloot de voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen